Kuva: AOP

Entinen Sex Pistols -laulaja hakee Euroviisuihin - kappaleen voi jo kuunnella

10.01.2023 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

John Lydon haluaa edustaa Irlantia kilpailussa Public Image Ltd -yhtyeensä kanssa.

Sex Pistols -punkyhtyeestä tunnettu laulaja John Lydon, 66, hakee Euroviisuihin Irlannin edustajaksi yhdessä bändinsä Public Image Ltd:n kanssa. Lydon toimi legendaarisen Sex Pistolsin laulajana vuosina 1975-1978, ja sittemmin hän on toiminut yhtyeen nokkamiehenä myös useiden comebackien aikaan. Public Image Ltd on muodostettu jo vuonna 1978, ja yhtye on käynyt läpi lukuisia miehistönmuutoksia. Lydon on ollut mukana bändissä alusta alkaen.

Yhtye pyrkii Irlannin euroviisuedustajaksi herkällä Hawaii-nimisellä kappaleella, joka julkaistiin maanantaina 9. tammikuuta. Kappaleen kerrotaan olevan omistettu Lydonin vaimolle, joka sairastaa Alzheimerin tautia, mutta sillä on universaali sanoma.

- Kappale on osoitettu kaikille, jotka käyvät läpi vaikeita aikoja elämässä sen ihmisen kanssa, josta he eniten välittävät, Lydon kertoo Metron mukaan.

Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ on vahvistanut, että Public Image Ltd kamppailee viiden muun artistin kanssa edustuspaikasta. Voittaja ratkeaa helmikuussa tv-lähetyksessä yleisöäänten, kansallisen raadin ja kansainvälisen raadin yhteisvaikutuksella. Punkbändin kilpailukappaleen voi kuunnella Spotifysta alta.

Lydonin lisäksi yhtyeeseen kuuluvat tällä hetkellä Lu Edmonds, Scott Firth ja Bruce Smith.

Lydon haki Irlannin viisuedustajaksi Public Image Ltd:n kanssa jo vuonna 2018, muttei tullut valituksi sisäisessä karsinnassa. Irlannilla ei ole ollut mainittavaa viisumenestystä viime vuosina, vaikka maalla on edelleen kunnia pitää hallussaan kilpailun suurinta voittomäärää. Maa on voittanut kilpailun seitsemän kertaa, viimeksi vuonna 1996.

Eurovision laulukilpailu järjestetään toukokuussa Isossa-Britanniassa Liverpoolissa. Finaali käydään 13. toukokuuta. Suomen edustaja valitaan Uuden musiikin kilpailussa 25. helmikuuta. UMK:n tämän vuoden artistit julkistetaan keskiviikkona 11. tammikuuta.

Lue myös: Sex Pistols -laulaja taloudellisessa ahdingossa - "Olen kusessa"

Lue myös: UMK:n juontajaksi yllätysnimi - Samu Haber tunnustautuu elinikäiseksi euroviisufaniksi

Lähteet: Metro, BBC

Kilpailut

Uusimmat