Kuva: Juha Mustonen

Ville Valo ylistää uutta bändiään - keikoilla tullaan kuulemaan myös HIM-yhtyeen musiikkia

13.01.2023 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Valo työskenteli sooloalbuminsa parissa poikkeuksellisina aikoina, sillä koronapandemia jylläsi ja Ukrainassa syttyi Venäjän hyökkäyksen vuoksi koko maailmaa koskettava sota, jonka myötä esimerkiksi energiakriisi kasvoi.

Him-yhtyeestä maailmanmaineeseen noussut Ville Valo on työstänyt VV-nimellä sooloalbumia Neon Noir, joka julkaistaan tänään perjantaina 13. tammikuuta 2023. Albumin tiimoilta VV myös aloittaa maailmankiertueen.

Valo työskenteli albumin parissa poikkeuksellisina aikoina, sillä koronapandemia jylläsi ja Ukrainassa syttyi Venäjän hyökkäyksen vuoksi koko maailmaa koskettava sota, jonka myötä esimerkiksi energiakriisi kasvoi. 

- Maailma on aina ollut tuhon partaalla ja se on vakio. En ole koskaan törmännyt sellaiseen tilanteeseen, että mitään ei voisi parantaa, Valo pohtii Voice.fi:n haastattelussa. 

Musiikki on Valolle tärkeä tapa rentoutua ja unohtaa kaikki ympärillä olevat tilanteet.

- Pidin levyä tehdessä television kiinni ja keskityin musiikkiin. Se on tärkein henkireikä ja intohimo, josta tuli myös työ. Musiikkini ei ole mitenkään yhteiskunnallista ja sydämenasiat ovat aikana kaukana ihmiskunnan kriiseistä.

Myöskään sosiaalisessa mediassa Valo ei aikaa vietä ja suosittuja Heartagram-sivustoja ylläpitävät muut tahot. 

- Siitä ei sillon myöskään tule painetta, kun ei itse tarvitse siellä olla. Muusikoilla on nykyään vähemmän aikaa musiikkiin kaiken muun vuoksi ja tulevaisuudessa nähdään, vaikuttaako se joskus itse taiteeseen. 

- Jos miettii, mistä Him on lähtöisin, niin varmaan olisimme näyttäneet pitkät keskisormet TikTokeille ja muille. Pidän artisteista, joista en tiedä kaikkea, sillä se antaa tilaa mielikuvitukselle. 

Tavastialta maailmankiertueelle

VV aloittaa maailmankiertueensa tänään perjantaina Tavastialta. Vaikka Valo on ollut poissa lavoilta muutaman vuoden, ei esiintyminen häntä jännitä.

- On vain siistiä päästä lavalle, sillä sitähän olen tehnyt koko ikäni. 

- Himistäkin on aikaa jo vierähtänyt, joten tämä kaikki tuntuu raikkaalta. Liput ovat menneet hyvin kaupaksi ja esimerkiksi Isossa-Britanniassa kaikki keikat on myyty loppuun. Se on aika hienoa, että niin isoa määrää jengiä kiinnostaa. En ole koskaan ajatellut niin, että on bändi ja yleisö erikseen, vaan olemme samaa kollektiivia. Rundaamisessa tietenkin on se ikävä puoli, että jollain on aina köhä, joten sitä toivoo, että pysyy terveenä. 

VV:n keikkakokoonpanossa Valon lisäksi soittavat Mikko VirtaRisto RikalaSampo Sundström sekä Juho Vehmanen. Valo kehuu yhtyetovereitaan.

- He ovat hyviä soittajia ja hyviä tyyppejä ja olemme treenanneet paljon. Tässä on rakentunut jo semmoista klassista bändikokoonpanoa, että yksi on hiljainen, yksi on vitsiniekka ja yksi on emotionaalinen tyyppi. Tuollainen ryhmittymä on aina tullut ja se on mahtavaa. 

- Tällaisessa "honeymoon-ajassa" on tietynlainen viehättävyys ja kun asiat jossain vaiheessa muuttuvat enemmän rutiininomaiseksi, niin sitä alkuhuumaa ei saa takaisin.

VV soittaa keikoillaan sekä Himin että VV:n kappaleita. Valosta settilistaa ei valtavasta katalogista huolimatta ollut vaikea kasata. 

- Se on hyvin yksinkertaista, sillä täytyy ajatella niitä kappaleita, joita ei voi jättää soittamatta. Setin rytmin täytyy kulkea kuin vuoristorata ja se antoi paljon jeesiä. Tavallaan sitä on kiirastulessa, että on VV:n ja Himin välissä ja piti muistuttaa itseään, että nyt ei tehdä pelkästään Himiä. 

Haastattelussa Valo puhuu tarkemmin muun muassa Neon Noir -albumin synnystä, työskentelytavoistaan, taiteen syntymisestä ja sosiaalisesta mediasta. Voit kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Haastattelun ensimmäisen osan voit lukea täältä. 

Voice.fi, Radio Nova, Radio City, Iskelmä, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Ville Valo kertoo, miksi Him-yhtyeestä tuttu logo on mukana myös soolobändissä - "En halunnut polttaa siltoja"

Lue myös: Ville Valo Him-yhtyeen loppuajoista: "Bändi ei kuulostanut niin hyvältä kuin halusimme"

Kilpailut

Uusimmat