Kuva: all over press

Mick Mars ei kestänyt sitä, että Mötley Crüen keikoilla musiikki tuli nauhalta - "Hän oli kyrsiintynyt"

17.03.2023 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Carmine Appicen mukaan Marsin lähdölle oli varsin hyvät perusteet.

Mötley Crüe aloitti pitkän kiertueen ja ilmoitti samalla, että yhtyeen kitaristi Mick Mars ei ole kykeneväinen kiertämään. Syy on yhtyeen mukaan muusikon pitkäaikaisessa sairaudessa, eli selkärankareumassa (Ankylosing Spondylitis). Marsin tilalla Euroopan- ja Etelä-Amerikan-kiertueella nähdään John 5, joka on tuttu muun muassa Marilyn Mansonin kitaristina. 

Marsin lähdön todellisesta syystä on keskustelu paljon. Esimerkiksi Mötley Crüen ex-laulaja John Corabi uskoi, että Marsille annettiin potkut. Def Leppard -rumpali Rick Allen taas sanoi, että Mars lopetti omasta tahdostaan. 

Marsin pitkäaikainen ystävä, legendaarinen rumpali Carmine Appice antoi omat kommenttinsa tilanteesta. Appice sanoo, että Mars oli kyllästynyt Mötley Crüen toimintamalleihin.

- Mick sanoi, että ei ollut onnellinen stadionkiertueella. Kaikki tuli nauhalta. Kaikki oli suunniteltua ja täynnä paskaa. Mick on hyvä muusikko ja olisi halunnut soittaa itse. Mötley Crüen kanssa asiat ovat olleet oudolla tolalla jo pitkään ja Mick ei pitänyt siitä, että kaikki oli nauhalla. Mick jopa sanoi, että ihmiset kyllä huomaavat sen, Appice kertoo Ultimate Guitar -julkaisulle. 

- Kun soitat stadionilla, monitoreista voi kuulla paljon. Vince Neilin laulut, bassot, rummut, kitarat ja kaikki oli nauhoitettu. Mick oli kyrsiintynyt eikä halunnut teeskennellä soittavansa. Siksi hän lopetti. Vaikka sairaus on vaikea eikä tee kiertue-elämästä helppoa, Mick pystyy edelleen soittamaan kaiken. 

Appicen mukaan Mars ei myöskään tullut toimeen yhtyeen muiden jäsenten kanssa.

- Hän matkusti bussilla ja muut lensivät. Mick sanoi, että "nämä kaverit tuhlaavat rahojaan lentämällä joka paikkaan". Heillä oli kiire yrittää olla rock-tähtiä ja Mick vain halusi soittaa musiikkia. Hän ei halua tuhlata rahaa ja lentää, joten hän käytti bussia. Heidän elämäntyylinsä ovat todella erilaisia. 

Mötley Crüe esiintyy kesäkuussa Hyvinkään Rockfest-tapahtumassa.

Lue myös: Mötley Crüen ex-laulaja ei usko, että Mick Mars halusi siirtyä sivuun - "He valittivat hänestä koko ajan"

Lue myös: Mötley Crüe -kitaristi Mick Mars lopetti kiertämisen omasta tahdostaan, sanoo Def Leppard -rumpali

Lue myös: Mötley Crüe aloitti kiertueensa uuden kitaristin kanssa - yleisön kuvaamia videoita julki

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat