Kuva: Miia Sahari

Suomalaisen Kyydit-yhtyeen tarina alkoi vakavasta tilanteesta - 'Ei tiennyt, käveleekö tämä kaveri enää'

07.06.2023 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kyydit voitti vastikään radiokanava SuomiRockin Kellareista kuuluisuuteen -kilpailun.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. 

Radiokanava SuomiRockin Kellareista kuuluisuuteen -kilpailun voittaja selvisi huhtikuussa. 

Lähetettyjen demonauhojen joukosta arvovaltainen raati valikoi kilpailun loppusuoralle viisi finalistia ja voittajaksi nousi Kyydit, joka sai kolmasosan kaikista finaaliin annetuista äänistä.

- Se oli täysi yllätys, että voitimme. Olimme kuunnelleet kilpakumppaneita ja mietimme, että onko meillä tässä mitään saumaa. Vielä viimeisenä iltana sai jännittää ja kovasti. 

- Sitä oli täysin pimennossa ja sitten kun voitto tuli, niin olihan fiilis katossa. Iso kiitos kaikille äänestäjille!

Yhtyeen jäsenet kertovat, että juhlia ei ole ehtinyt vielä "ruuhkavuosien keskellä" pitää, mutta kesällä on luvassa saunailta voiton kunniaksi.

- Pitää etsiä sopiva päivä, joka sopii kaikille, yhtye nauraa. 

Kyydit on suomenkielistä vaihtoehtorockia soittava kokoonpano Forssasta. Bändi luottaa suomalaiseen 2000-luvun taitteen kotimaiseen rockmusiikkiin, josta aikalaiset saattavatkin kaikuja kuulla ja tunnistaa.

Bändi itse vitsailee soittavansa "Jyrki-rokkia". Jyrki oli legendaarinen musiikki- ja viihdeohjelma 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. 

- Osa meistä on sen ikäisiä, että se tv-ohjelma on ollut sukupolvikokemus. Koulusta kotiin, tv päälle ja koko Jyrki-jakso katsottiin. Sen ajan suomirockista ammennamme paljon.

- Kovia bändejä meille ovat olleet esimerkiksi Apulanta, Tehosekoitin ja Klamydia. Klamydia on varsinkin soinut paljon mankassa. 

Kyydit perustettiin vuonna 2020. Pandemia-aikana syntyi paljon materiaalia ja koko yhtyeen alkukipinä sai alkunsa vakavasta tilanteesta. 

- Koko homma lähti siitä, kun rumpalimme Jani tippui maalaustelineestä ja mursi selkärankansa. Silloin oli suuri kysymysmerkki, että pystyykö Jani edes jatkamaan soittoa. Sairausvuoteella hän alkoi demottamaan vanhoja biisejä ja siitä tämä homma lähti. 

Jani astelee itse kertomaan vakavasta tilanteestaan.

- Maalasin taloa ja astuin rakennustelineeltä ohitse. Ei ollut ihan varmaa, että käveleekö tämä kaveri enää. Ensimmäinen kysymykseni oli ensiavulle, että pystynkö vielä soittamaan? Hoitajat sanoivat, että nyt mennään sairaalaan eikä hosuta.

- Sairaalassa olin useamman viikon ja ei ollut oikein tekemistä, niin aloin tekemään kappaleita. Niitä syntyi noin 30 ja kaikki eivät ole julkaisukelposia, mutta siitä se lähti.

Voit kuunnella koko haastattelun artikkelin alusta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Kyydit kertoo tarkemmin yhtyeestään, sävellyksistään ja tulevaisuudestaan. Entä irtoaako matkailuvinkkejä Forssasta? Kuuntele! 

Nyt Kyydit on julkaissut uuden kappaleen Laulu levykaupasta, tytöstä ja pojasta. Voit kuunnella sen alta tai suoraan Spotifysta.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Radio SuomiRock etsi uutta tähteä suomalaisen rock-musiikin kentälle - nyt voittaja on selvinnyt

Kilpailut

Uusimmat