No Doubt haastoi pelintekijät oikeuteen

05.11.2009 08:20 -

Rockyhtye No Doubt on haastanut oikeuteen Band Hero -pelin luojat, kertoi FemaleFirst-sivusto. Bändin tavoitteena on saada heidän näköishahmonsa poistettua uudesta videopelistä, koska sopimuksen sääntöjä on yhtyeen mukaan rikottu.

No Doubt kirjoitti Activision-pelifirman kanssa sopimuksen, jonka mukaan bändin jäsenet esiintyisivät pelissä itsensä näköisinä hahmoina ja esittäisivät yhtyeeltä kolmea kappaletta.

Pelissä digitaalinen yhtye kuitenkin laulaa, tanssii ja esittää yli kuuttakymmentä kappaletta eri artisteilta. Syytteen mukaan tämä "muuttaa No Doubt -yhtyeen jäsenet virtuaaliseksi karaokesirkus-aktiksi."

Bändi syyttää pelin tekijöitä No Doubtin nimen ja yhdennäköisyyden luvattomasta käytöstä. Gwen Stefanin luotsaama yhtye on erityisen tuohtunut siitä, että Stefanin pelihahmo voi esittää kappaleita miesäänellä.

Erityismaininnan lakipaperissa sai The Rolling Stonesin Honky Tonk Woman, jossa lauletaan seksistä prostituoitujen kanssa. Yhtye pelkää kappaleiden pilaavan sen pop-imagon.

No Doubtin tavoite on saada poistetuksi hahmonsa uudesta Band Hero -pelistä, joka on lisäosa suositulle Guitar Hero -pelisarjalle.

Kilpailut

Uusimmat