Kuva: Iiro Kuosmanen

Tunnetuista suomalaismuusikoista koostuva Moon Shot sai kansainvälisen levytyssopimuksen - "Iso harppaus"

25.08.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Moon Shotissa soittavat muun muassa Lapkosta ja Children Of Bodomista tutut muusikot.

Tunnetuista suomalaisista rock-muusikoista koostuva Moon Shot on solminut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen saksalaisen Reaper Entertainmentin kanssa.

Moon Shotin muodostavat Ville Malja (Lapko), Jussi Ylikoski ja Mikko Hakila (Disco Ensemble) sekä Henkka Seppälä (Children of Bodom).

Reaper Entertainmentin tallissa on tällä hetkellä noin 30 bändiä, kuten muun muassa Tankrad (D), Memoriam (UK), Metal Church (US) ja Warmen (FIN).

Yhtiötä jakelee Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä Warner Music Group, kaikissa muissa maissa Warnerin tytäryhtiö ADA. 

- Saksalaisen levy-yhtiön saaminen mukaan Moon Shotin porukkaan tuo mukanaan paljon uusia ulottuvuuksia. On todella jännää päästä tekemään tätä kakkoslevyä näiden äärimmäisen  motivoituneiden ihmisten kanssa. Ei malttaisi odottaa, Moon Shotin basisti Seppälä kommentoi.

- Tämä on iso harppaus Moon Shotille. Reaperin avainhenkilöt ovat osoittaneet kykynsä kehittää ja nostaa bändejä seuraaville tasoille. On ilo ja kunnia lähteä kehittämään tätä yhdessä. Olen todella fiiliksissä tästä yhteistyöstä, Ylikoski jatkaa. 

Moon Shotin ensimmäinen albumi Confessions julkaistiin vuonna 2021. Yhtye on tällä hetkellä viimeistelemässä seuraavaa albumiaan.

Ajatukset Moon Shotin kasaamisesta alkoivat jo vuonna 2017. 

- Tämä on ollut aika monivaiheinen homma. Kesällä 2017 sain idiksen, että voisin laittaa uuden bändin pystyyn ja juttelin asiasta Mikon kanssa. Tuohon aikaan Disco Ensemble soitti vielä jäähyväiskeikkojaan. Vuoden 2018 syksyllä soitin Villelle ja siitä alkoi meidän kahden välinen saaga ja Moon Shotin laajeneminen, Ylikoski kertoi vuonna 2021 Voice.fi:n haastattelussa. 

- Jussin ja Mikon kanssa olemme tunteneet toisemme jo pitkään. Satuin silloin olemaan Lauttasaaren sillalla, kun Jussi soitti, ja tajusin, että kyseessä voi olla hieman pidempi puhelu, joten käännyin takaisin. Siinä puolitoista tuntia puhuttiin ja maalailimme tulevaisuutta. Olin jo heti ensimmäisistä demoista alkaen sitä mieltä, että tässä on pakko olla mukana. Henkkakin oli samaa mieltä, että homma ei ainakaan musiikista jää kiinni. Jos kaikki käytännön asiat onnistuvat, niin hän on myös messissä, Malja jatkoi.

Lue myös: "Kappale heille, jotka uskaltavat sanoa ei" - Moon Shotin biisiuutuus on pieni vallankumous neljässä minuutissa

Lue myös: Moon Shotin tulevaisuus sinetöitiin lähes kaksituntisessa puhelussa: "Tässä on pakko olla mukana"

Kilpailut

Uusimmat