Kuva: Miikka Varila

Moon Shotin tulevaisuus sinetöitiin lähes kaksituntisessa puhelussa: "Tässä on pakko olla mukana"

22.10.2021 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Moon Shot julkaisi tänään debyyttialbuminsa Confession. Yhtyeessä soittavat Lapkon, Disco Ensemblen sekä Children of Bodomin jäseniä.

Suomalaisrokkarit Ville Malja (Lapko), Jussi Ylikoski ja Mikko Hakila (Disco Ensemble) sekä Henkka Seppälä (Children of Bodom) ilmoittivat vuonna 2020 perustaneensa uuden yhtyeen nimeltä Moon Shot. Tänään perjantaina 22. lokakuuta Moon Shot julkaisi debyyttialbuminsa Confession.

Ajatukset uudesta yhtyeestä lensivät ilmoille jo vuonna 2017. 

- Tämä on ollut aika monivaiheinen homma. Kesällä 2017 sain idiksen, että voisin laittaa uuden bändin pystyyn ja juttelin asiasta Mikon kanssa. Tuohon aikaan Disco Ensemble soitti vielä jäähyväiskeikkojaan. Vuoden 2018 syksyllä soitin Villelle ja siitä alkoi meidän kahden välinen saaga ja Moon Shotin laajeneminen, Ylikoski kertoo Voice.fi:n haastattelussa. 

- Jussin ja Mikon kanssa olemme tunteneet toisemme jo pitkään. Satuin silloin olemaan Lauttasaaren sillalla, kun Jussi soitti, ja tajusin, että kyseessä voi olla hieman pidempi puhelu, joten käännyin takaisin. Siinä puolitoista tuntia puhuttiin ja maalailimme tulevaisuutta. Olin jo heti ensimmäisistä demoista alkaen sitä mieltä, että tässä on pakko olla mukana. Henkkakin oli samaa mieltä, että homma ei ainakaan musiikista jää kiinni. Jos kaikki käytännön asiat onnistuvat, niin hän on myös messissä, Malja jatkaa.

Ylikoski sävelsi ensimmäisiä demoja yhtyeelle heti vuonna 2017, ja kappaleita alkoi kertymään enemmän vuosien varrella. Viimeinen silaus tuli Maljalta. 

- Ville herätti kappaleet eloon, kun hän lisäsi niihin lauluja ja melodioita. 2019 keväällä teimme ison setin uutta materiaalia ja silloin syntyi leijonaosa niistä biiseistä, jotka ovat tällä albumilla. Se on aika pienestä kiinni, mikä valaa uralle peruskiven, ja se tapahtui tuolloin, Ylikoski muistelee.

Monet fanit kuulevat Moon Shotissa samankaltaisuutta Lapkon ja Disco Ensemblen musiikkiin, mutta siinä on kuitenkin hyvin paljon uusia sävyjä. Malja ja Ylikoski ovat sitä mieltä, että muusikon on hyvä kantaa "omaa juttuaan" aina mukanaan. 

- Sitä samankaltaisuutta on ihan turha peitellä. Olen miettinyt, että jos biisi on hyvä, niin se on hyvä, vaikka siellä olisi vanhoja juttuja. Omaa juttua täytyy kantaa ylpeydellä eikä sitä saa liikaa varo, Ylikoski sanoo.

- Jep. Eihän se niin voi mennä, että emme voisi käyttää samoja sävyjä, jotka ovat jo meissä. Se tulee täysin luonnostaan, Malja jatkaa. 

Millaista palaute on muuten ollut faneilta? Malja ainakin yllättyi vastaanotosta positiivisesti. 

- Palaute on ollut faneilta hyvää, jos voisi sanoa niin hämmentävän hyvää, ja he ovat suhtautuneet musiikkiin avoimesti. Ehkä Children of Bodom -fanit ovat niitä, jotka vaativat hieman enemmän jumppaa, Malja pohtii.

- Uskon siihen, että jengi reagoi positiivisesti vilpittömään musiikintekemiseen. Minusta tästä paistaa läpi sellainen, että ei yritetä olla jotain semmoista, mitä ei olla. Sellaiseen on helppo tarttua, Ylikoski sanoo. 

Kuten monet muutkin artistit ja yhtyeet, joutui Moon Shot muuttamaan aikataulujaan koronapandemian vuoksi. Ylikoski on tyytyväinen siihen, että levy julkaistiin vasta tänä syksynä. 

- Olemme useampaan otteeseen päättäneet siirtää julkaisuja. Jossain vaiheessa peli kuitenkin vihellettiin poikki ja kappaleita oli saatava ulos. Meillä piti myös olla festarikeikkoja jo vuonna 2020, mutta kuinka ollakaan, ne peruttiin. Ja sitten ne buukattiin uudestaan ja sama tapahtui. Emme kuitenkaan ole ainoita, jotka ovat tällaisesta joutuneet kärsimään. Hyvä juttu oli se, että emme ehtineet laittaa levyä julki vielä tuolloin, sillä nyt on kivempaa lähteä tekemään, kun keikoille pääsee, ainakin pitäisi päästä, heti julkaisun jälkeen, Ylikoski sanoo.  

- Kyllä siinä muutaman kerran piti laskea mökkilaiturilla kymmeneen ja miettä, miten tästä nyt mennään eteenpäin. Kun jotain on tehnyt intohimoisesti, ja matto vedetään jatkuvasti alta, niin tälläkin hetkellä on semmonen hämmentynyt olo, että tuleeko se levy oikeasti nyt ulos, Malja jatkaa.

Haastattelussa Malja ja Ylikoski myös kertovat, millaista oli soittaa ensimmäistä kertaa yhdessä uudella kokoonpanolla. Voit kuunnella koko haastattelun Podplaystä.

Voice.fi, Podplay, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: "Kappale heille, jotka uskaltavat sanoa ei" - Moon Shotin biisiuutuus on pieni vallankumous neljässä minuutissa

Lue myös: Tunnetuista suomalaisrokkareista koostuva Moon Shot julkaisi uuden kappaleen - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat