Kuva: Miikka Varila

"Kappale heille, jotka uskaltavat sanoa ei" - Moon Shotin biisiuutuus on pieni vallankumous neljässä minuutissa

27.08.2021 10:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Moon Shotin debyyttilevy julkaistaan 22. lokakuuta.

Moon Shot julkaisi tänään uuden Cut the Cornes -kappaleen. Kyseinen biisi on heille, jotka uskaltavat sanoa ei, toteaa laulaja Ville Malja tiedotteessa.

- Se on kappale siitä risteyksestä, jossa me kaikki seisomme jossakin vaiheessa elämäämme. Risteyksestä, josta uuteen suuntaan kääntyminen vaatii rohkeutta, koska siellä eivät odotakaan ne tavalliset, yleisesti järkevänä koetut ratkaisut. Auktoriteetit, talous ja vakiintuneet tavat – pohjimmiltaanhan kyse on vain ihmisten välisistä sopimuksista, sepitteestä, joka ansaitsee välillä tulla kyseenalaistetuksi ja uudelleenarvioiduksi. Cut the Corners on pieni vallankumous neljässä minuutissa, Malja julistaa.

Samoilla linjoilla on kitaristi Jussi Ylikoski

- Cut the Corners on bängeri täynnä hienoa dataa! Biisi pursuaa kitarariffejä, iskeviä grooveja ja kovaa driveä. Kertosäkeen pääriffi yhdistettynä Villen kovapaineiseen lauluun saa meikäläisen nyrkin ojoon ja hauiksen timmiksi. Lopussa oleva kirskuva kitarahyökyaalto on silkkaa hauskuutta. Diggaan!, kertoo Ylikoski.

Uutuusbiisi on saanut seurakseen myös energisen musiikkivideon, joka on kuvan kesän keikoilla. Sen pääset katsomaan alta.

Debyyttilevynsä Moon Shot julkaisee 22. lokakuuta. 

- Tuleva levy sisältää 13 biisiä, jotka on luotu ja hiottu tarkkaan pala kerrallaan kovalla työllä. Mulle tärkeintä on ollut pyrkiä tekemään tätä levyä ennen kaikkea itselleni avoimin kortein. Näin oma inspiraatio ja merkitys tätä työtä kohtaa säilyy parhaiten puhtaana. Ja kun se säilyy, kaikki muu on toissijaista, Ylikoski kertoo. 

- Confession on tosi tarina – kuin rohkea ja häpeilemätön puhe. Halusimme pitää biisinkirjoitusprosessin ilmavana ja antaa kappaleiden kehittyä haluamiinsa suuntiin. Ehkä siksi albumin materiaalissa on tekijöilleenkin kutkuttavaa, arvoituksellista hehkua, Malja jatkaa.

Lue myös: Superkokoonpano Moon Shotin ensimmäinen kappale julki - kuuntele Big Bang

Lue myös: Suomalaisista huippumuusikoista koostuva Moon Shot julkaisi uuden kappaleen - albumi julki syksyllä

Lue myös: Tunnetuista suomalaisrokkareista koostuva Moon Shot julkaisi uuden kappaleen - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat