Kuva: Like

Edesmenneestä Sentenced-kitaristi Miika Tenkulasta julkaistaan elämäkertakirja

11.09.2023 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tenkulan elämäkerta Melankolian mestari kertoo kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka.

Sentenced-yhtyeen soolokitaristista ja säveltäjästä Miika Tenkulasta julkaistaan elämäkertakirja, ilmoittaa kustantaja Like. Tenkula sävelsi suurimman osan Sentencedin kappaleista. 

Sentenced nousi Muhokselta maailmanmaineeseen vuosituhannen vaihteessa ja lopetti uransa vuonna 2005. Tenkulan elämään jäi tyhjiö, jota oli vaikea täyttää. Hänen viimeisiä vuosiaan synkensivät päihdeongelman paheneminen ja kamppailu perinnöllisen sydänsairauden kanssa. Hän kuoli sydänkohtaukseen vain neljä vuotta myöhemmin vuonna 2009. 

Tenkulan elämäkerta Melankolian mestari kertoo kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka. Kirjan on kirjoittanut Nefertiti Malaty, joka on tehnyt kirjan yhteistyössä Sentenced-yhtyeen jäsenten ja Miika Tenkulan perheen kanssa. Malaty on koulutukseltaan psykologi ja psykoterapeutti. Hänen esikoisteoksensa Ei äitimateriaalia (2018) kertoi vapaaehtoisesta lapsettomuudesta.

Like Kustannus on julkaissut aiemmin Matti Riekin kirjoittaman Sentenced-historiikin Täältä Pohjoiseen – Sentencedin tarina (2015).

Sentenced on myynyt maailmanlaajuisesti lähes miljoonaa albumia. Yhtyeen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Noose, No One There sekä Killing Me Killing You.

Lue myös: Ville Laihiala toi levylleen muiston Sentenced-ajoilta - Ismo Alanko kehui cover-esitystä

Lue myös: Ville Laihialalta uutta musiikkia - "Kansi kiinni, mullat päälle ja mies viihtyy"

Kilpailut

Uusimmat