Kuva: Senja Rapila

Michael Monroe kertoo, kuinka Hanoi Rocks päätti esiintyä alkuperäiskokoonpanossaan

27.09.2023 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hanoi Rocksin tarina tulee esille Michael Monroen uutuusdokumentissa.

Muusikko Michael Monroesta, eli Matti Fagerholmista, 61, ilmestyy 29. syyskuuta dokumenttielokuva. Dokkari on Pete Eklundin ohjaama.

- Se ylitti odotukset. Eklund on loistava ohjaaja ja oli ihanaa tehdä hänen kanssaan töitä, Monroe kertoo Radio Cityn haastattelussa juontaja Akseli Kuhalammelle.

Elokuvassa sukelletaan pintaa syvemmälle Monroen elämään ja uraan rehellisellä otteella. Dokumenttielokuvassa pureudutaan Fagerholmin elämään ja siihen, miten hänestä tuli koko kansan tuntema Michael Monroe 70-luvun lopussa perustetun Hanoi Rocks -yhtyeen myötä. Muusikon värikäs elämä ja vaiheikas ura ovat kaikkine käänteineen poikkeuksellisia.

- Minun tarinani olisi todella tylsä, jos olisin menestynyt rahallisesti tavattoman hyvin ja asuisin nyt jossain kartanossa Los Angelesissa. Dokumentti on hyvin aito ja rehellinen ja se näyttää sen, mitä rock 'n roll voi olla ilman valtavia rikkauksia, Monroe sanoo.

Dokumentissa kuullaan monia rock-maailman legendoja, kuten Joe Elliotia, Slashia, Duff McKagania, Alice Cooperia sekä Andy McCoyta. Monroe painottaa, että haastattelut valittiin tarinan mukaan eikä sen mukaan, että kuka puhuu. 

- Alice Cooper esimerkiksi sanoo, miten Hanoi Rocks oli hyvin mysteerinen bändi, kun olimme Suomesta. Suomesta ei juuri tiedetty mitään.

- Little Steven taas sanoo, että menestys on sitä, että teet sitä mitä haluat ja sellaisia keikkoja kuin haluat. Kun tekee omilla ehdoilla ja aidosti sydämellä, niin kukaan ei voi ottaa sinulta mitään pois. 

Dokumentissa seurataan myös, kuinka Hanoi Rocksin alkuperäinen kokoonpano tapaa toisensa vuosikymmenten jälkeen ja esiintyy lopulta Monroen 60-vuotisjuhlakeikalla.

- Se tapahtui vähän kuin itsestään. Tapasimme dokumentin haastattelun tiimoilta Gyp Casinon ja sitten ajattelin, että kutsun hänet keikalle vierailemaan. Sitten Andy soitti joku päivä, että voisi tulla vetämään Tragedyn. Tajusin, että paikan päällä on koko Hanoi Rocksin alkuperäinen kokoonpano ja olisi hauskaa esiintyä yhdessä. 

- Ensin sen piti olla yllätys, mutta tietenkin moni fani olisi saattanut pettyä. Joten pidimme lehdistötilaisuuden ja kerroimme Hanoi Rocksin esiintymisestä etukäteen. 

Jäikö Monroelle olo, että Hanoi Rocksilla voisi tehdä enemmänkin?

- Ei jäänyt. Oli tärkeää, että tuo keikka oli ainutkertainen. 

Seuraavaksi Monroe keskittyy Demolition 23. yhtyeen keikkoihin. Monroen ja Sami Yaffan vuonna 1993 New Yorkissa perustama, suureen kulttimaineeseen noussut yhtye Demolition 23. tekee yllättävän paluun esiintymislavoille soittamalla muutaman harvinaisen keikan Suomessa syksyllä 2023. Ensimmäinen keikka on 28. syyskuuta Tampereella

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Michael Monroe kertoo hänen ja Vince Neilin koskettavasta ensikohtaamisesta - "Silmät kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa"

Lue myös: Michael Monroe muistelee, kuinka päätyi esiintymään Guns N' Rosesin levyillä

Lue myös: Andy McCoyn kauniit sanat koskettivat Michael Monroeta - "Lämmitti sydäntä"

Kilpailut

Uusimmat