Kuva: Lauri Kujanpää

Michael Monroe kertoo hänen ja Vince Neilin koskettavasta ensikohtaamisesta - "Silmät kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa"

23.09.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vince Neil ajoi 1980-luvullla kolarin, jonka yhteydessä Hanoi Rocks -rumpali Razzle menehtyi.

Legendaarisesta Michael Monroesta julkaistaan elämäkertadokumentti 29. syyskuuta, joka on nähtävillä elokuvateattereissa. 

Elokuvassa tutustutaan tarkasti Monroen värikkääseen elämään ja ääneen pääsevät Monroen lisäksi muun muassa Andy McCoy, Slash, Lemmy Kilmister sekä Monroen äiti ja muut läheiset. Ohjauksesta vastaa Pete Eklund.

- Materiaalia oli valtavasti, yli 100 tuntia haastatteluja ja yli 60 haastateltavaa. Tästä seurasi esimerkiksi se, että Andy soitti mulle haastattelun jälkeen ja pyysi anteeksi kaikesta. Se oli hienoa. Meillä on historiaa ja siinä on tapahtanut paljon hyvää ja huonoa. Totta kai hän sai anteeksi.

- Tapasin hänet ensimmäisen kerran 13 vuoteen, kun teimme Hanoi Rocksin Oriental Beat -albumista uuden version. Silloin soitin Andylle ja menimme studioon kimpassa. Kaikki se dokumentointiin ja se oli pitkän aikaa mukana dokumentissa, mutta se keskeytti tavallaan flow'n ja se sopii paremmin Hanoi Rocks -dokumenttiin, joten se poistettiin lopulta.

Dokumentissa kuitenkin nähdään hetki, jossa Monroe ja McCoy kohtaavat Tavastian edessä. Tuolloin Hanoi Rocksin jäsenet ilmoittivat, että he esiintyvät alkuperäisessä kokoonpanossa Monroen 60-vuotisjuhlissa.

- Se oli ensimmäinen kerta 40 vuoteen, kun kohtasimme sillä kokoonpanolla. Se oli mahtava hetki. 

Viime kesänä Monroe jakoi kuvia, joissa hän poseeraa Mötley Crüen Nikki Sixxin ja Vince Neilin kanssa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Neil ja Monroe tapasivat. Neil ajoi 1980-luvulla kolarin, jonka yhteydessä Hanoi Rocks -rumpali Razzle menehtyi.

- Meillä oli bändien kesken rankka karma ja se tapahtuma oli todella traaginen ja se yhdistää meitä aina. Halusin, että se yhteys olisi positiivisempi.

Monroe lähestyi asialla Def Leppardin Joe Elliottia, sillä Def Leppard ja Mötley Crüe tekivät yhdessä kiertuetta. Yhtyeet esiintyivät viime kesänä Hyvinkäällä Rockfest-tapahtumassa. 

- Joen kautta lähestyin Nikkiä ja sanoin, että haluaisin tavata. Lähetin kirjeen ja Nikkiltä tuli vastaus heti, että kiitos kirjeestä ja se merkitsi hänelle paljon. Menin Rockfesteille ja heidän keikkansa jälkeen halasimme Nikkin kanssa ja tapasimme samalla Vincen kanssa ensimmäistä kertaa.

- Sanoin Vincelle, että Razzle aina sanoi, että meidän pitää tavata sillä olemme niin samankaltaisia. Vince nauroi ja hymyili. Sen jälkeen katsoimme toisiamme silmiin ja se hetki kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Silmissä oli paljon tuskaa ja surua. Vince on kärsinyt asiasta todella paljon.  

Lopulta Monroe lähetti vielä Neilille kirjeen tapaamisen jälkeen.

- Työstin sitä viikon verran. Lähetin sen syntymäpäivänäni Nikkin kautta. Halusin sanoa tiettyjä asioita, jotka toisivat hänelle parempia fiiliksiä. Nikki luki sen Vincen kanssa ja Vincelle oli tullut kuulemma iso hymy. "That's amazing", hän sanoi Nikkille. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Monroe kertoo tarkemmin, millaisia koskettavia kohtauksia dokumentti pitää sisällään ja millainen oli kohtaaminen Mötley Crüen kanssa. 

Voice.fi, Radio SuomiRock, Radio City ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa

Lue myös: Michael Monroe -dokumenttielokuvan traileri julki - luvassa tähtihetkiä, sekä traagisia käännekohtia

Lue myös: Michael Monroe muistelee, kuinka päätyi esiintymään Guns N' Rosesin levyillä

Kilpailut

Uusimmat