Kuva: AOP

Michael Monroe muistelee, kuinka päätyi esiintymään Guns N' Rosesin levyillä

16.07.2023 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Guns N' Rosesin jäsenet ovat kovia Hanoi Rocks -faneja ja he jopa julkaisivat Hanoi Rocksin albumit Yhdysvalloissa oman levy-yhtiönsä kautta.

Michael Monroe on tehnyt yli 40-vuotisen uransa aika paljon. Nyt artisti muistelee Classic Rock -julkaisun haastattelussa, kuinka hän esimerkiksi päätyi Guns N' Rosesin levyille vierailevaksi tähdeksi. Monroeta kuullaan kappaleilla Bad Obsession sekä Ain't It Fun.

- Tapasin Axl Rosen ensimmäistä kertaa, kun hän tuli kuvaamaan musiikkivideota kappaleeseeni Dead, Jail Or Rock 'N Roll. Hän piti kappaleesta, joten hän halusi esiintyä myös videolla. Hän oli todella mukava kaveri ja tulimme hyvin toimeen. 

- Seuraavan kerran kun olimme illallisella, tapasin myös Slashin ja heidän managerinsa. Muun bändin tapasin RIP-lehden juhlissa, jossa he kutsuivat minut soittamaan huuliharppua ja laulamaan taustalauluja heidän versioonsa Heartbreak Hotelista.

Guns N' Rosesin jäsenet ovat kovia Hanoi Rocks -faneja ja he jopa julkaisivat Hanoi Rocksin albumit Yhdysvalloissa oman levy-yhtiönsä kautta.

- Axl sanoi, että hän haluaa ihmisten tietävän, millainen ja mikä Hanoi Rocks on. Se oli todella hienoa heiltä.

Lopulta yhtye halusi Monroen soittavan Bad Obsession -kappaleella. Biisi löytyy Use Your Illusion I -levyltä.

- He lähettivät minulle kappaleen raakamiksauksen ja pyysivät soittamaan sille huuliharppua sekä saksofonia. Suostuin ja he lennättivät minut Los Angelesiin. Slashilla oli hyvin tarkka idea siitä, kuinka melodia menee, joten työskentelimme sen parissa niin kauan, että se oli täydellinen.

Seuraavaksi Monroe päätyi The Spaghetti Incident?  -levylle, jolla Guns N' Roses esitti erilaisia cover-vetoja. Ain't It Fun on alun perin Dead Boysin kappale.

- Axl sanoi puhelimessa, että ei tunne Dead Boysin tuotantoa, joten annoin hänelle kaksi albumia. Ajelimme ympäri Hollywoodia ja Ain't It Funin kohdalla Axl innostui ja sanoi, että siitä täytyy tehdä coveri.

Kyseisellä coverilla Monroe laulaa yhdessä Rosen kanssa.

- En halunnut siitä rahaa. Pyysin vain, että se omistetaan Stiv Batorsin muistolle ja että nimeni kirjoitetaan oikein. 

Stiv Bators oli Monroen läheinen ystävä, joka toimi Dead Boysin laulajana. Bators menehtyi vuonna 1990.

Lue myös: Michael Monroe - ja Hassisen Kone -dokumentit nähdään Espoossa - mukana myös Children of Bodom -näyttely

Lue myös: Michael Monroe -dokumenttielokuvan traileri julki - luvassa tähtihetkiä, sekä traagisia käännekohtia

Lähde: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat