Kuva: Timo Isoaho

Nightwishin Kai Hahto kertoo ikimuistoisesta hetkestään Iron Maiden -rumpalin kanssa - "En unohda koskaan"

16.12.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hahto on ollut lapsesta asti suuri Iron Maiden -fani ja yksi hetki vuonna 2016 oli rumpalille ikimuistoinen.

Nightwish-rumpali Kai Hahto, 49, on toiminut kohta 10 vuotta Nightwishin rumpalina. Hän on pitkän ja kunniakkaan uransa aikana soittanut myös kymmenissä muissa eri kokoonpanoissa, kuten Wintersunissa ja Swallow the Sunissa. 

Hahto nostaa Voice.fi:n haastattelussa muutaman kohokohdan uransa varrelta.

- Yksi on tietenkin se, kun esiinnyimme Rock In Riossa, jossa monet legendat, kuten Iron Maiden, ovat soittaneet. Myös Wembley Arenan loppuunmyydyt keikat olivat uskomattomia.

- Eräs hieno hetki oli se, kun soitimme Iron Maidenin lämppärinä Downloadissa ja itse Steve Harris katseli lavan reunalta touhuja. Toisella reunalla oli taas Nicko McBrain. Siinä tuli sellainen olo, että menkää nyt pois, eihän tässä pysty keskittymään! Heitä on kuitenkin fanittanut pienestä pojasta lähtien. 

Iron Maidenin basisti ja johtohahmo Steve Harris on tunnustautunut Nightwish-faniksi ja muun muassa kirjoittanut avaussanat Nightwishin We Were Here -kirjaan. Iron Maiden -rumpali Nicko McBrain on taas Hahdon suurimpia lapsuuden sankareita. 

Hahto kertoo ikimuistoisen hetken, joka liittyy juuri McBrainiin. 

- Olin nähnyt kaverin jo ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa Frankfurtin musamessuilla, mutta en uskaltanut hirveästi lähestyä. Hämeenlinnassa 2016 Sabaton oli Iron Maidenin lämppärinä ja sain sinne backstage-passin. Siellä törmäsin Nickoon ja aloimme juttelemaan.

- Sitten Nicko ehdotti, että haluanko käydä lavalla ja istua hänen rumpujensa taakse. Silloin minusta tuli 8-vuotias fanipoika. Se oli älytön hetki, kun McBrain talutti minut sinne ja sain siihen rumpupallille istua. En unohda sitä koskaan. 

Hahto täyttää 31. joulukuuta 50 vuotta. Hahto juhlistaa viisikymppisiään muun muassa Alone - An evening with Kai Hahto -konsertilla 3. helmikuuta 2024 Helsingissä. Esityksen pääroolissa Hahto soittaa yksin kappaleita uransa varrelta. Kokonaisuus pitää sisällään kappaleita muun muassa Nightwishin, Wintersunin, Swallow the Sunin ja Aurin katalogeista. 

Koko Hahdon haastattelun voit kuunnella alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Hahto kertoo Nightwish-kuulumisia, keikkailusta Tauskin kanssa (jolloin myös nykyinen vaimo löytyi), suhteestaan Iron Maidenin jäseniin sekä tulevasta soolokeikastaan ja rumpuopetuksestaan.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Nightwish-rumpali paljasti hauskan yksityiskohdan promokuvan takaa - "Kyseessä on koiramme!"

Lue myös: Nightwishin uusi albumi edistyy - Iron Maiden -rumpalilta kommentti Kai Hahdolle

Kilpailut

Uusimmat