Idols-tuomari lyttää Suomen menestysmahdollisuudet viisuissa!

02.02.2010 08:14 - Eeva Rajala

Säveltäjä ja Idols-kisassa tuomarina nähty Patric Sarin lyttää Kuunkuiskaajien mahdollisuudet menestyä Oslon euroviisufinaalissa. Sarinin mukaan esitys vetoaa vain suomalaisiin.

- Esitys on kansanmusiikkia ja vetoaa meihin suomalaisiin, mutta siinä ei ole sellaista koukkua, joka vetoaa ensi kuulemalta kansainvälisiin kuulijoihin, mies sanoo Iltalehdessä.

Sarinin mukaan viisuissa menestyneissä esityksissä on joko ollut enemmän meininkiä tai sitten voitto on korjattu mahtipontisella slovarilla. Kuunkuiskaajien mahdollinen pistesaalis tulee Sarinin mielestä muista Pohjoismaista ja Itä-Euroopan maista.

Viime vuonnahan Alexander Rybak voitti juuri kansanmusiikilla, mutta tuoko Kuunkuiskaajat kisaan mitään uutta? Sony Musicin toimitusjohtajan mukaan ei, vaikka Kuunkuiskaajien voitto olikin hänestä musiikin voitto.

- Hyvää on se, että kappale on loistava ja esitys freesi. Akilleen kantapäänä on se että sinänsä kappale ei tuo mitään uutta ja erilaista kansainväliselle viisukentälle, Valtanen kommentoi lehdelle.

Kreisikaraoke-ohjelmassa laulajia tuomaroiva levy-yhtiö Edelin tuotantopäällikkö Ile Vainio sanoo, että viisuvoitto meni oikealle esitykselle. Vainion mielestä Suomen esitys on karismaattinen.

- Kauniit, skandinaaviset taiteilijat keräävät varmasti pisteitä, Vainio ennustaa.

Kilpailut

Uusimmat