Kanadalaismuusikkojen esittelytilaisuus: superduo avasi talviolympialaiset

13.02.2010 07:35 - Eeva Rajala

Vancouverin olympialaisten avajaiset toimivat, ei ainoastaan Kanadan historian, mutta myös kanadalaisten muusikoiden esittelytilaisuutena. Avajaisiin oli valikoitunut vahvan äänen omaavia laulajia.

Kanadalaismuusikot Bryan Adams ja Nelly Furtado esiintyivät yhdessä avajaisten alkupuolella. Kaksikko vastasi myös esittämänsä Bang The Drum -biisin tekemisestä. Yleisölle oli jaettu pienet rummut, joita yleisö rummutti biisin aikana vimmatusti, kun laulussa niin kehotettiin.

Kaksikko lauloi areenan pyöreällä isolla lavalla samalla kun alkuperäiskansojen edustajat tanssivat lavan vieressä. Nelly Furtado oli pukeutunut siniseen, piukkaan mekkoon. Piikkikorkokengät kuitenkin vetivät hiljaiseksi.

Grammy-palkittu kanadalainen laulaja/lauluntekijä Sarah MacLachlan lauloi biisin Ordinary Miracles, kun avajaisten kunnon valo- ja tanssispektaakkeli käynnistyi. Avajaisissa esiintyi myös vahvan äänen omaava KD Lang, joka lauloi herkän, Leonard Cohenin vanhan kappaleen Hallelujah.

Tätä ennen avajaiset olivat käynnistyneet, kun Kanadan lippu kannettiin areenalle ja kansallishymnin lauloi huikean äänen omaava, vasta 16-vuotias kanadalainen Nikki Yanofsky, jolla on jo esiintymiskokemusta muun muassa suurilta jazzfestivaaleilta.

Tämän jälkeen areenalle marssi urheilijat. Avajaisareenalle marssi yhteensä 2 500 urheilijaa kaikkiaan 82 eri maasta. Avajaisten lopulla areenalle tuotiin olympialippu, jota kantoi muun muassa formulakuski Jaques Villeneuve ja näyttelijä Donald Sutherland.

Lopulta areenalle saatiin myös olympiasoihtu, jota sai kantaa muun muassa entinen NHL-tähti Wayne Gretzky. Miestä tämä upea pesti näytti hieman jännittävän.

Olympiatuli roihuaa Vancouverissa, sohvalle siis.

Kilpailut

Uusimmat