Suurien nimien varjossa: Suomi täynnä maailmaa valloittavia bändejä

25.03.2010 07:31 - Eeva Rajala

Usein uutisoidaan niistä kotimaisista maailmanvalloitusyhtyeistä, jotka ovat suuria myös Suomessa. The Rasmuksen ja HIMin lisäksi maailmaa valloittaa kuitenkin kasa suomalaisbändejä, joilla vientiä riittää ulkomailla enemmän kuin Suomessa.

Iltalehti listasi yhtyeitä, joilla menee lujaa Suomen rajojen ulkopuolellakin, kenties kovempaakin ulkomailla. Uuden albumin julkaisuun valmistautuva ja Emma-palkittu Disco Ensemble -poppoo (kuvassa) on lämmitellyt muun muassa Linkin Parkia isoilla areenoilla.

Metallimusiikin puolella Suomen rajojen ulkopuolella kovassa nosteessa ovat muun muassa Stratovariuksen lämppärinäkin toinut Tracedawn, muun muassa Britanniaa valloittanut Turisas ja parhaillaan Eurooppaa kiertämässä oleva Finntroll. Näihin pienempiin maailmanvalloittajiin kuuluvat myös lehden listauksessa harjavaltalainen Lapko, Stalingrad Cowgirls ja elektronista musiikkia soittava Jori Hulkkonen.

Yksi näistä "tuntemattomista suomalaissuuruuksista" on ympäri maailmaa keikkaileva Husky Rescue. Yhtyeen solisti Reeta Vestman pohtii, että suomalaisuus koetaan maailmalla todennäköisesti eksoottisena.

- Edustamme melko erilaista suomikuvaa kuin perinteiset metallibändit, neito kertoo lehdessä.

Juuri menestyneeltä kiertueelta palannut Husky Rescue on uransa aikana keikkaillut muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Espanjassa, Itävallassa, Turkissa ja Venäjällä. Parin kuukauden kuluttua yhtye nähdään Kiinassa megasuuressa Shanghain maailmannäyttelyssä.

Uusimmat