Festarijärjestäjä arvioi: 'Tulossa vaikea vuosi'

21.04.2010 10:08 -

Ruisrockia ja Ankkarockia järjestävä Juhani Merimaa arvioi, että lama-aika tekee tästä vuodesta festivaaleille vaikean.

Eilen kaupallisen radion 25-vuotispäivillä tavattu festivaalikonkari ja Tavastia-klubin johtaja Merimaa arvioi, että talouden lama tullee näkymään tänä vuonna myös suomalaisten festivaalien tuloksessa.

-Vaikka eihän sitä vielä voi tietää kun festareita ei ole vielä juhlittu. Mutta kyllä se vaikuttaa, että ihmisillä on vähemmän rahaa käytössään, Merimaa kertoo.

Bändikiinnityksissä lama ei silti juuri tule näkymään. Merimaa kertoo, ettei festivaaleille koskaan saada kaikkia yhtyeitä joita sinne haluttaisiin. Yhtyeiden paikalle saapuminen tai poisjäänti riippuvat monesta muusta seikasta kuin rahasta.

-Suurimmat stadionbändit ovat jo monta vuotta olleet festivaalien ulottumattomissa. Tänä vuonna valitettavasti näyttää, että viikkoa ennen Ruisrockia järjestettävän Roskilde Festivalin bändeistä moni on suuntaamassa sen jälkeen ihan muualle kuin Skandinaviaan.

Tuhkan estämillä lennoilla tai Suomen sijainnilla ei sen sijaan Merimaan mukaan ole suurta vaikutusta. Suurin osa yhtyeistä kulkee varsin vähän kalustoa mukanaan, joten liikkuminen on halpaa.

-Joku Muse on sitten erikseen, Merimaa sanoo viitaten Musen mittaviin lavarakenteisiin.

Kilpailut

Uusimmat