Suomi ulkona – hämmentävä äänestystulos sai aikaan itkun

26.05.2010 07:16 - Eeva Rajala

Suomen Kuunkuiskaajat on karsiutunut euroviisujen semifinaalissa. Ensimmäisessä semifinaalissa oli 17 maata, joista äänestettiin 10 lauantaiseen finaaliin.

Suomalaisduon toinen laulaja Johanna Virtanen purskahti Ilta-Sanomien mukaan itkuun, kun tulokset selvisivät. Hän selitti, ettei kyyneleissä ole kyse pettymyksestä, vaan hän on muutenkin itkupilli. Iltalehdessä duon toinen osapuoli Susan Aho kertoo kyynelehtineensä se ilosta että surusta.

- Kilpailuissa ei koskaan voi olla varmaa miten käy. Eikä etenkään musiikkimaailmassa, Susan kommentoi.

Finaaliin selviytyneiden maiden joukossa ovat Venäjä, Kreikka, Islanti, Moldova, Bosnia-Hertsegovina, Serbia, Valko-Venäjä, Albania, Belgia ja Portugali. Toinen semifinaali käydään torstaina ja finaali on lauantaina.

Kuunkuiskaajat aikoo jäädä fiilistelemään euroviisut loppuun asti. Kaksikko on kuitenkin tyytyväinen, sillä euroviisut olivat heille omien sanojensa mukaan mieletön kokemus.

Yhtye uskoo myös, että pelkästään Osloon pääsy avaa heille ovia maailmalle. Yhtyeen manageri JP Juoppi kertoo Iltalehdessä, että kiertueista useisiin maihin on neuvoteltu. Kuunkuiskaajien lopullinen tavoite onkin päästä ulkomaille.

Kilpailut

Uusimmat