Levymoguli Epe Helenius kertoo uudesta firmastaan: 'EMI kielsi minua ottamasta uusia bändejä joten lähdin'

18.08.2010 15:35 -

Poko Rekordsin omistajanvaihdoksen kautta EMI Finlandin palvelukseen päätynyt Epe Helenius kertoo Radio 957:n haastattelussa uuden Ratas Music Groupin perustamisen taustoista.

Heleniuksen perustamasta Poko Rekordsista kasvoi vuosien mittaan merkittävä suomirock-levy-yhtiö, jonka suojista on julkaistu muun muassa Eppu Normaalin ja Yön levyjä.

Kun yhtiö myytiin osaksi EMI Finlandia, Heleniuksen roolia pikku hiljaa rajoitettiin. Hän jatkaa kuitenkin Ratas Music Groupin ohella edelleen EMIn konsulttina. Lähdön syyt ovat kuitenkin selvät.

-Pokon kohdalla päätettiin, että keskitytään vanhojen äänitteiden paketoimiseen uudestaan. Minulle sanottiin suoraan, etten saa enää kiinnittää uusia artisteja, mikä on kuitenkin ollut koko homman suola, Helenius kertoo.

Siksi mies perusti niin ikään EMI:llä konsulttina työskentelevän entisen tuotantopäällikkö Gabi Hakasen kanssa Ratas Music Groupin, johon toimitusjohtajaksi otettiin EMI:ltä freelanceriksi jäänyt Wemppa Koivumäki.

Erikoista Rataksessa on se, että osa vanhan kaartin muusikoista otettiin yhtiön osakkaiksi, jolloin he saavat reilummin jaetun osan yhtiön voitoista. Artisteihin kuuluvat muun muassa Tuomari Nurmio, Jussi Hakulinen, Yön laulaja Olli Lindholm sekä Sir Elwoodin Hiljaiset värit.

Artisteista Nurmio levytti ennen Johanna Kustannukselle, mutta hänen lähtöhalujaan kenties nosti se, että Johanna myytiin osaksi monikansallista Universal Musicia. Yö sen sijaan jatkaa Pokolla, mutta Lindholmin soololevy ei kuulu tämän sopimuksen piiriin.

-Sitten kiinnitettiin sitä uutta voimaa helsinkiläisen Blanko-yhtyeen muodossa, jonka Gabi löysi, Helenius kertoo.

Kuuntele Heleniuksen haastattelu täältä (radio957.fi).

The Voice ja Radio 957 ovat osa SBS Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat