IL: Suomalaisen rock-legendan rahat kuluivat huumeisiin

24.09.2010 09:45 - Karoliina Kotala

Suomalaisen Hurriganes-yhtyeen edesmenneen kitaristin Albert Järvisen elämästä julkaistaan 5. lokakuuta Albert Järvinen -niminen kirja. Teos avaa näkymän kitaravirtuoosiin yksityishenkilönä.

Hurriganes-yhtyeen Roadrunner-levyä pidetään edelleen yhtenä Suomen kovimmista rock-levyistä. Levyltä löytyy myös kuuluisa Get On -kappale. Roadrunnerin menestyksen myötä alkoi kuitenkin kitaristin alamäki ja keikkatahdin koventuessa paheni myös miehen huumeongelma. Tulojen kasvaessa Järvinen käytti tienaamansa rahat koviin huumeisiin.

Vuonna 1975 Järvinen kuitenkin jätti Hurriganesin kyllästyttyään yhtyeen rumpali-solistin Remu Aaltosen ohjaamaan linjaan.

- Se piti sitä musiikillista linjaa niin kapeena, se oli yksi syy. Ja Abe oli lyhytjänteinen, se oli vaan, että nyt mua ei tämä enää niin kiinnosta, mä haluun lähtee muualle. Ei se kattonut sitä juttua niin kovin pitkälle. Remulla ja Abella oli napit vastakkain, kun alkoholiakin alkoi olla kuvioissa. Sitä Remu ei sietänyt, muistelee Järvisen muusikkoystävä Harri Saksala teoksessa.

Vuonna 1979 kitaristi palasi Hurriganesiin taloudellisista syistä, yhtye kun tiensi keikoillaan huikeita summia. Yhteistä taipaletta ei kuitenkaan kestänyt kuin muutama vuosi, kunnes miehen päihteiden käyttö johti jälleen eroon. Järvinen kuoli vuonna 1991 Lontoolaisen Royal Court -hotellin sängyssä sydänkohtaukseen.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat