Suomalainen metallibändi tuskastui maksamattomiin keikkapalkkioihin: Pisti velkaa olevien järjestäjien nimet esiin nettisivulle

06.10.2010 14:15 -

Industrial metallia esittävä Turmion Kätilöt -yhtye ilmoitti pari viikkoa takaperin hermostuneensa keikkajärjestäjille, jotka eivät ole pulittaneet bändille kuluneen kesän esiintymisistä keikkapalkkioita. Nyt yhtye on mennyt askeleen eteenpäin ja julkistanut kyseisten järjestäjien nimet nettisivuillaan.

Turmion Kätilöiden laulaja ja bändin levy-yhtiötä Osasto-A:ta pyörittävä Petja Turunen kertoi Voicelle, että muutaman viikon aikana muutama keikkajärjestäjä on jo kunnostautunut ja maksanut rästissä olleita velkoja, mutta yhtyeen sivuilla mainitut tahot eivät ole edelleenkään suorittaneet palkkioita.

- Osa järjestäjistä on maksanut osan ja osa ei ole maksanut edelleenkään mitään. Selityksiksi on annettu, että joku ei ole vielä maksanut heille. Organisaatioiden sisällä on vain palloteltu asiaa. Perintätoimisto hoitaa nyt asioita.

Turunen kertoo toki ymmärtävänsä, että isompien festivaalien suhteen laskujen suorittaminen vie luonnollisesti oman aikansa. Miehen mukaan keikkasopimuksissa on kuitenkin laskujen tapaan normaali maksuaika, jonka puitteissa ne tulisi suorittaa.

- Sekin olisi jo eteenpäin, jos meidän laskutukseemme ilmoitettaisiin, mikäli laskua ei jostain syystä pystytä maksamaan.

Yhtyeen sivujen mukaan yksi tapahtuma, joka ei ole toiminut sovitulla tavalla on heinäkuussa Iisalmessa järjestetty Sandels Rock -festivaali. Voicen tavoittama festarin edustaja Pentti Husso kertoi, että hommat ovat heidän osaltaan jo kuitenkin edenneet.

- Olemme maksaneet osan palkkiosta ja loput maksetaan mahdollisimman nopeasti. Meidänkin tapauksessamme on monta eri tahoa, jotka eivät ole vuorostaan suorittaneet meille kaikkia vaadittavia rahoja.

Turusen mukaan bändillä ei ole kuitenkaan aikomusta laittaa mitään järjestäjää boikottiin, vaikka keikkaliksoja ei olisi vielä maksettukaan.

- Yleisöä vartenhan tässä tehdään töitä, eikä suljeta mitään tahoja vastaisuudessa pois. Sopimuksia pitää tietysti mahdollisesti muuttaa. Yleensähän on perusluottamus molemmin puolin, mutta näiden järjestäjien kohdalla sitä ei oikein enää ole.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat