Suomalaisbändi neuvotteli kansainvälistä levytyssopimusta isojen pomojen kanssa: V*tun kuumottavaa ja absurdia

19.10.2010 13:00 -

Eilen julkaistiin tieto Von Hertzen Brothersin solmimasta maailmanlaajuisesta levytyssopimuksesta Universal Musicin kanssa. Vaadittiin lähes vuoden mittainen neuvottelujakso ennen kuin nimet olivat paperissa.

Yhtyeen laulaja Mikko von Hertzen kertoo Voicelle, että yhtyeellä oli alusta saakka kiikarissa kansainvälinen levytyssopimus, joka mahdollistaisi bändin levyn julkaisun ulkomailla.

- Eihän me Suomessa periaatteessa edes tarvittaisi levytyssopimusta, ihan hyvin voitaisiin täällä julkaista levy vaikka itse, Mikko kertoo.

Viime vuoden lopulla mies matkustikin Lontooseen tapaamaan Universal Musicin johtajistoa, joka oli kiinnostunut yhtyeestä.

- Päätettiin, että tarvitaan myös manageri, joka osaa neuvotella meille parhaat ehdot. Siksi mukaan tuli Virpi Immonen, joka manageroi myös Michael Monroe Bandia, von Hertzen kertoo.

Kun sopimus oli viimeistelyä vaille valmis, Mikko kävi Lontoossa soittamassa tänään yhtyeen Facebook-sivuille tullutta Miracle-singleä johtajistolle.

- Olihan se suoraan sanottuna vitun kuumottavaa ja absurdia, kun paikalla oli esimerkiksi Max Hole, joka on ihan bisneksen legenda, ja Saksan Universalin pomo, joka on breikannut Juanesin Euroopassa. Pitivät kuitenkin biisistä. Se onkin tärkeätä että saadaan oikeasti jengi innostumaan, von Hertzen kertoo.

Sopimus on maailmanlaajuinen, ja siihen on kirjattu julkaisusitoumus, jossa määritellään, missä maissa Universal ainakin levyn julkaisee. Tämä oli tärkeä pykälä bändille, sillä pelkkä maailmanlaajuinen sopimus ei vielä velvoita levy-yhtiötä julkaisuun eri maissa.

- Ensin keskitytään Skandinaviaan ja Isoon-Britanniaan, sitten muualle, sen verran voin paljastaa, von Hertzen kertoo.

Kilpailut

Uusimmat