Huhut vahvistettu: The Beatles nyt saatavana iTunesista

16.11.2010 17:15 -

Kuten uumoiltiinkin odotetusti Apple ilmoitti tänään, että The Beatlesin tuotanto on viimein saatavilla iTunesista.

Levy-yhtiö EMI ja Apple vahvistavat, että vihdoin on koittanut se hetki, kun The Beatlesin tuotanto saadaan myyntiin iTunesiin.

Applen ja The Beatlesin neuvottelutie on ollut kivikkoinen, sillä tietotekniikkajätti ja maailman suurin pop-yhtye ovat riidelleet Applen nimestä - Beatles kun julkaisi levynsä samannimisen yhtiön kautta, joka nykyään on EMIn omistuksessa.

Aiemmin raportoitiin, että nimikiista on saatu päätökseen, ja levy-yhtiö EMI ja Apple ovat siirtyneet neuvottelemaan Beatlesin materiaalin siirtämisestä iTunesiin. Näin on siis käynyt ja tästä päivästä alkaen yhtyeen 13 legendaarista remasteroitua studio albumia, kaksiosainen Past Masters -kokoelma sekä Red & Blue -kokoelmat ovat nyt ostettavissa tai ladattavissa iTunesissa maailmanlaajuisesti joko kokonaisuudessaan tai yksittäisinä kappaleina. Fanit voivat lisäksi hankkia digitaalisen Beatles Box Setin, jolla on mukana Live at the Washington Coliseum, 1964 -konserttitaltiointi kokonaisuudessaan ja maailmanlaajuisena iTunes exclusiivina. Konsertti oli yhtyeen ensimmäinen USA:n keikka.

The Beatlesin vuonna 1968 perustama, Lontoossa sijaitseva Apple Corps Ltd. on hallinnoinnut yhtyeen julkaisuja jo 1960-luvusta lähtien. Tähän päivään mennessä yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 600 miljoonaa kappaletta.

Kilpailut

Uusimmat