Suosittu ruotsalaisyhtye palaa uudella albumilla

07.12.2010 11:41 -

Suosittu ruotsalainen Roxette tekee paluun uuden Charm School -studioalbumin myötä.

Helmikuun 16. päivä 2011 epätodennäköisestä tulee totta. Seitsemänkymmentä miljoonaa albumia 25 vuotta kestäneen uransa aikana myynyt Roxette palaa valokeilaan, vuosikymmen edellisen Room Service -studioalbuminsa jälkeen.

Paluu tapahtuu kaksitoista uutta biisiä sisältävän Charm School -studioalbumin myötä. Levyllä on kuultavissa klassisia Roxette-soundeja päivitettynä kaksituhattaluvulle.

Uuden Roxette-albumin julkaisu tuntui epätodennäköiseltä kun Marie Fredrikssonilla diagnosoitiin aivokasvain syksyllä 2002. Mutta Marie onnistui selättämään sairauden, ja vuonna 2009 palaset loksahtivat vihdoin kohdalleen.

Ensin Marie Fredriksson vieraili Per Gesslen soolokiertueella Amsterdamissa -parivaljakko esitti yhdessä kappaleet It Must Have Been Love ja The Look. Pian sen jälkeen Roxette teki Night if the Proms comeback -kiertueen esiintyen yli 600 000 ihmiselle Hollanissa, Belgiassa ja Saksassa. Kiertueen aikana bändin hotellihuoneet muuttuivat studioksi, jossa monet uudet Roxette-biisit saivat alkunsa.

Työ jatkui Ruotsissa vuoden 2010 keväällä ja syksyllä. Bändillä oli jälleen paljon kappaleita, mistä valita -aivan kuten aikoinaan kun bändi oli suosionsa huipulla. Osa uuden albumin biiseistä on myös muhinut jo pidempään.

Charm School on äänitetty Etelä-Ruotsissa sekä Tukholmassa. Albumin ovat yhdessä Perin ja Marien kanssa tuottaneet Clarence Öfwerman ja Christoffer Lundqvist. Albumista julkaistaan normiversion lisäksi Deluxe Edition ja iTunes exclusive.

Kilpailut

Uusimmat