Näin Ruisrock uudistuu ensi kesänä

24.02.2011 14:17 -

Heinäkuussa juhlittava Turun Ruisrock järjestetään tänä vuonna jo 42. kerran. Festivaalin promoottori Juhani Merimaa kertoi Radio Sadan haastattelussa, että luvassa on viime vuoteen verrattuna myös muutoksia.

Merimaa paljasti, että festivaalin lavajärjestelyjä on tulevan kesän suhteen hiottu. Tällä tapaa pyritään saamaan toimintaa jouhevammaksi.

- Niitylle, mikä on isompi alue tulee uusi lava. Paviljonki-lava jää pois. Rantalavan bändien määrää voidaan tällä tapaa lisätä ja lyhentää myös taukoja. Niemennokkaan tulee vähemmän äänekkäämpi lava, eli akustinen lava.

Ruisrock on tunnettu laajasta artistikattauksestaan ja monipuolisesta tarjonnastaan. Merimaan mukaan tätä käytäntöä jatketaan tietoisesti myös tulevaisuudessa.

- Euroopan suurimmat festivaalit ovat sellaisia, jotka eivät ole genrerajoitteisia. Mielestäni myös Suomessa pitää toteuttaa tätä, eli pitää mukana erilaisia artisteja ristiriitaisia elementtejä. Sellainen on Ruisrockin traditio ollut ja sellaiselle tapahtumalle on kysyntää.

Festivaalitarjonta on hurjaa niin Euroopassa kuin Suomessakin ja lukemattomia huippunimiä esiintyy tänäkin kesänä monissa eri tapahtumissa. Merimaa myöntääkin, että tilanteessa on omat haasteensa.

- Emme kilpaile ainoastaan suomalaisten festarien kanssa, vaan myös ulkomaisten kanssa. Ne ovat maksukykyisempiä ja artistien mielestä ehkä kiinnostavampia kokonsa vuoksi. Mutta Suomessa on kyllä mennyt suhteellisen hyvin. Tarjontaa on aika paljon ja yleisöhän se viime kädessä päättää mitkä tapahtumat jäävät henkiin.

Ruisrock järjestetään 8.-10. heinäkuuta. Ulkomaisina esiintyjinä nähdään muun muassa The Prodigy, Bullet For My Valentine, Primus ja The Hurts. Kotimaisista huippunimistä tapahtumassa mukana on muun muassa Apulanta, Jenni Vartiainen, Amorphis ja Kotiteollisuus.

Radio Sata ja The Voice ovat osa SBS Mediaa

Kilpailut

Uusimmat