Koop Arponen yhtyeineen voitti arvostetun kansainvälisen musiikkipalkinnon

01.08.2011 11:30 -

Koop Arponen & Flute of Shame voitti kansainvälisen New Wave 2011 -laulukilpailun loppugaalassa myönnetyn Alla Pugachovan Kultainen tähti -palkinnon eilen sunnuntaina 31.7.2011.

Kyseessä on New Wave -laulukilpailun muusan Alla Pugachovan myöntämä erikoispalkinto, jonka saajan hän itse valitsee. Palkinto on arvoltaan 50 000 euroa. Alla Pugachovaa sanotaan venäläisen musiikin primadonnaksi ja hänen nimeään kantava palkinto on yksi venäläisen musiikkimaailman arvostetuimpia palkintoja.

Flute of Shame sai lisäksi kisojen isäntäkaupungin Jurmalan myöntämän palkinnon, mikä annettiin kisojen sympaattisimmalle artistille. Koop oli myös yhtyeineen kisan harjoitusten keskipiste sekä järjestäjien ja kanssakilpailijoiden suosikki. Flute of Shame on lisäksi luonut kilpailussa tänä vuonna aivan erityislaatuista yhteishenkeä kilpailijoiden kesken. Yhtyeen kisasijoitus oli 9.

Flute of Shame sai koko kisan ainoana osanottajana tuomareilta esityksestään täydet pisteet. Täyden sarjan he nappasivat kilpailun kolmannessa ja viimeisessä osassa omalla kappaleellaan Pictures On My Wall (Arponen, Lascelles). Folk-henkinen kappale on sävelletty vain kahdeksan viikkoa sitten.

- Halusimme esittää kisassa sellaisen kappaleen, joka edustaa omaa tyyliämme, vaikka se poikkeaakin kisojen valtavirrasta, Koop kertoo.