Syksyn yllättävin albumi on löytynyt

18.09.2011 23:10 -

Hyvä albumi piristää pimeneviä syysiltoja. Tällä kertaa hyvän albumin on tehnyt brittiläinen naisartisti.

Olen kasvanut Spice Girlsin musiikin parissa, enkä häpeä myöntää pitäväni Melanie C:n musiikista. Melanie C oli jo Spice Girls -aikoina ehdottomasti yhtyeen taitavin laulaja, ja Melanie onkin menestynyt sooloartistina viisikosta parhaiten.

Oman Red Girl -levy-yhtiönsä kautta musiikkiaan julkaiseva Melanie ehti tähdittää Blood Brothers -musikaalia ennen The Sea -albumin julkaisua. Kriitikot ylistivät Melanien suoritusta, ja itsellänikin oli kunnia nähdä kyseinen teatterispektaakkeli Lontoossa vuonna 2010. Tuolloin tapasin Melanien, mutta uuden albumin julkaisusta ei silloin vielä tiedetty. Aikaa ehti kulua yli vuosi ennen kuin The Sea näki päivänvalon.

The Sea on varsin onnistunut albumi. Erilaisia musiikkityylejä yhdistävällä albumilla kuullaan kauniita popkappaleita, elektronisempaa poppia ja hieman rockahtavampaakin tyyliä. Melanien ääni kuulostaa vahvemmalta kuin koskaan ja albumin kappaleista kuuluu tietynlainen henkinen kasvu. Spice Girls on jäänyt menneisyyteen ja tilalle on saatu oikea artisti.

The Sea on albumi, joka pitää otteessaan alusta loppuun asti. Albumin ensimmäinen singlejulkaisu Think About It oli mielestäni väärä valinta sinkuksi. Albumilta olisi löytynyt paljon parempiakin kappaleita herättämään ihmisten mielenkiinnon. Toivottavasti seuraavan singlevalinnan kohdalla kappalevalintaan kiinnitetään enemmän huomiota.

Melanie on ollut sanoittamassa albumin jokaista kappaletta, yhtä lukuun ottamatta. Vaikka Melanie elää onnellista perhe-elämää, albumin kappaleet kertovat pääosin särkyneestä sydämestä. Toki joukosta löytyy myös kaunis rakkauslaulu, One By One, jonka Melanie varmasti haluaa omistaa perheelleen.

The Sea on albumi, jonka kappaleet toimivat omassa genressään loistavasti. Omasta mielestäni albumilta löytyy vain yksi albumin muita kappaleita huonompi viisu: Get Out Of Here. Kappale saattaa löytää paikkansa sydämestäni useamman kuuntelukerran jälkeen. Albumin kappaleita on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokainen kappale on omalla tavallaan loistava. Hyvä popmusiikki toimii aina.

Albumin parhaimmistoa edustaa albumin päättävä kappale Enemy, jossa kuuluu myös ripaus rockahtavampaa Melanieta. Kahdeksanminuuttinen lopetusraita on hieman viipyilevä, mutta samaan aikaan koskettava. Toivottavasti kappaleesta saadaan tehtyä jonkinlainen lyhennetty radioversio, koska Enemy ansaitsee tulla kuulluksi.

Mielestäni Melanie C on aliarvostettu artisti, joka joutuu ihmisten ennakkoasenteiden kohteeksi Spice Girls -taustansa vuoksi. Jokainen Spaissari on kokeillut siipiään sooloartistina, mutta Melanie C on pärjännyt parhaiten. Melanien sooloalbumeja on myyty yli kymmenen miljoonaa kappaletta.

Kuuntele: The Sea, Weak, Stupid Game, Burn, Drown, Enemy

Skippaa: Get Out Of Here

Arvio: 4/5

Antero Alhonen on Voicen uutistoimittaja

Kilpailut

Uusimmat