Tekeekö tämä helsinkiläisyhtye vihdoin kansainvälisen läpimurron?

04.10.2011 19:40 -

Kemopetrol julkaisi syyskuun lopussa viiden vuoden paussin jälkeen uuden A Song & A Reason -pitkäsoiton, joka on yhtyeen viides studiolevy. Laulaja Laura Närhi kertoi Voicelle, josko tuoreen albumin myötä olisi aika ulkomaanvalloitukselle.

- Valloitus on aika iso sana ulkomaista puhuttaessa. Koska olemme olleet Suomen kuvioista poissa niin kauan, keskitymme nyt alkuun kotimaahan. Olisi tietysti hauska päästä keikkailemaan myös muualle. Muualla Euroopassa on kyllä ihmisiä, jotka ovat meistä kuulleet ja välillä tulee kyselyjä ulkomaille. Suomen rajojen ulkopuolelle lähtö on tietysti monen säädön takana, Laura Närhi kertoo bändin suunnitelmista.

A Song & A Reason -pitkäsoittoa edeltänyt Teleport-albumi julkaistiin vuonna 2006, jonka jälkeen Närhi julkaisi hienosti menestyneen Suuri sydän -soololevynsä. Laulajan mukaan viideksi vuodeksi venyneen tauon aikana ei Kemopetrolille tullut kuitenkaan mieleenkään laittaa pillejä pussiin.

- Sellaisia ajatuksia ei missään mielessä tullut mieleen. Kaikille oli selvää, että jahka saan soolohommat kunnialla hoidettua läpi, niin sitten on Kemopetrolin vuoro. Meillä on keskenään todella kivaa ja musiikkia syntyy helposti.

- Bändissä olo on minulle myös helpotus. Soolohommissa täytyy olla mukana joka ikisessä asiassa ja kaikkeen täytyy olla mielipide tai näkökanta. Bändin kanssa ollaan vastuussa asioista demokraattisesti, joten voimme jakaa myös kaikkea, eikä kaikkeen tarvitse osallistua samalla tavalla. Tämä tuntuu minulle nyt todelliselta hermolevolta ja sopivalta vauhdin hidastamiselta.

Kilpailut

Uusimmat