Conrad Murray yrittää vierittää syyn toisen lääkärin niskoille

12.10.2011 08:00 - Eeva Rajala

Michael Jacksonin henkilääkärinä toiminut Conrad Murray syyttää toista lääkäriä.

Murrayn mukaan toinen lääkäri sai aikaan Michael Jacksonin riippuvuuden kipulääkkeisiin. CNN:n mukaan Murray ei itse todista oikeudenkäynnissä, mutta hänen poliisikuulustelunsa nauhoite kuultiin oikeudessa eilen.

Murray myönsi haastattelussa hoitaneensa Jacksonia monilla eri rauhoittavilla ja mainitsi myös oikeudenkäynnin aikana tutuksi tulleen Propofol-lääkkeen. Murray kertoi myös Jacksonin sanoneen, ettei supertähti käy muiden lääkärien vastaanotoilla, mutta Murray oli tietoinen eräästä tohtori Kleinista, joka määräsi Jacksonille muun muassa vahvaa Demerol-kipulääkettä.

- En tiennyt muista lääkkeistä, mitä hän ottaa, mutta kuulin hänen tavanneen tohtori Kleiniä kolmesti viikossa Beverly Hillsin klinikalla kuolemaan edeltäneinä viikkoina. [Konserttien] tuotantoryhmä kertoi minulle, että huonoimmat päivät treeneissä ovat niitä, kun Jackson oli käynyt Kleinin luona. Hän oli periaatteessa päissään ja kesti 24 tuntia selvitä, Murray kertoi poliisille.

Murray sanoi myös yrittäneensä vieroittaa Jacksonin pois Propofolin käytöstä ja toisen lääkärin määräämän Demerolin käyttö aiheutti uniongelmia, joiden takia Jackson vaati enemmän rauhoittavia kuolinpäivänään.

Jackson oli saanut kyseisenä päivänä jo Valiumia, Lorazepamia ja Midazolamia, muttei edelleenkään pystynyt nukkumaan. Hän oli kertonut Murraylla tarvitsevansa kipeästi Propofolia, koska se oli hänen "iltamaitonsa". Murray kertoi lopulta antaneensa tähdelle lääkettä ja lähteneensä hetkeksi huoneesta. Miehen palattua Jackson oli tajuton, eikä Murray pystynyt enää elvyttämään tähteä.

Murray vastasi myös kysymykseen, miksei hän hälyttänyt apua paikalle aiemmin. Murray oli ajatellut, että hätäkeskuksen keskuksenhoitajan kysymyksiin vastaaminen vie liian kauan aikaa elvytysyrityksiltä. Oikeudenkäynti jatkuu.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat