Outo kommentti rokkilegendalta – haukkuu laillisen musiikkikaupan

01.11.2011 16:00 - Eeva Rajala

The Who -kitaristi Pete Townshend on hyökännyt Applen iTunesin kimppuun.

Townshend kertoo, että iTunes imee artistit tyhjiin kuin digitaalinen vampyyri. Mies kehottaakin Applea auttamaan uusia yhtyeitä musiikkibisneksessä. Kommentti on sinänsä outo, että iTunes toimii täysin laillisesti ja artisti saa korvauksen sen kautta myydystä musiikista.

iTunes kattaa tällä hetkellä yli 75 prosenttia kaikista laillisista latauksista. Townshendin mukaan Applen pitäisi palkata 20 kykyjenetsijää kuolevasta levybisneksestä, jotta nouseville bändeille saataisiin enemmän muun muassa taloudellista tukea.

- Onko oikeasti yhtään hyvää syytä sille, etteivätkö he voisi tarjota jonkinlaista apua artisteille, joiden tekeleitä se imee kuin digitaalinen vampyyri, Townshend kertoo Radio BBC6:n järjestämässä tilaisuudessa.

Townshend jakoi myös huolensa laittomasti ladattavasta musiikista. Hän uskoo, että internet tuhoaa tekijänoikeudet ainakin siinä määrin, miten ne on totuttu näkemään.

- Sana 'jakaminen' tarkoittaa jonkun sellaisen luovuttamista eteenpäin, minkä olet ansainnut, tai tehnyt tai mistä olet maksanut, mies tokaisee.

Townshend pohtii, mikä ihmisen moraalissa ja oikeuskäsityksessä on mennyt vikaa, jos artistit alkavat miettiä, että on ihan ok jakaa ilmaiseksi jotain sellaista, mitä itse on luonut.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat