Täältä hevilaulajat kopioivat lavaliikkeensä!

20.02.2012 23:16 - Mikko Räsänen

Metallipiireissä sanotaan, että kaikki maailman hyvät riffit ovat alun perin Black Sabbathin tekemiä. Metallilaulajien lavamaneerit sen sijaan tuntuvat tulevan toiselta legendalta.

Ruotsalainen Sabaton-yhtye pistäytyi vapaaviikonloppuna juhlimassa Helsingin Kaapelitehtaalla viikonloppuna järjestetyssä Finnish Metal Expossa. Sabaton on huikea livebändi, jonka esiintymiset ovat tuoneet yhtyeelle uusia faneja kaikkialla, missä bändi on esiintynyt.

Sabaton-vokalisti Joakim Brodén paljasti Voicelle, ettei suinkaan ole keksinyt useimpia lavaliikkeitään itse.

- Pääsimme aikanaan ensimmäiselle Euroopan kiertueellemme Edguyn ja Dragonforcen seuraksi. Olimme kiertueen alussa huono livebändi, mutta kehityimme keikka keikalta ja kiertueen lopuksi olimme jo keskinkertaisia, Brodén muistelee.

Laulaja itse kokee oppineensa paljon lavaesiintymisestä muita bändejä seuraamalla.

- Seurasin erityisesti Edguy-laulaja Tobias Sammettia ja katsoin, miten hän liikehtii ja käyttää käsiään. Kopioin monia liikkeitä suoraan häneltä, Brodén myöntää.

Sabatonin maine alkoi vähitellen kasvaa. Kun Brodén ja Sammett vuosia myöhemmin kohtasivat, tunnusti ruotsalainen, että on kopioinut lavaesiintymiseensä monia juttuja Sammettilta.

- Toby nauroi ja sanoi, että ei se mitään, koska hän itse on kopioinut ne kaikki Bruce Dickinsonilta, Brodén muistelee nauraen.

Alla Dickinsonin tyylinäyte lavatyöskentelystä.

Ja tässä Joakim Brodénin tyylinäyte:

Huomaako laulajien eleissä yhtäläisyyksiä?

Kilpailut

Uusimmat