IS: Muusikoille järjestetään oma päihdehoitokurssi

25.07.2012 10:45 - Eeva Rajala

Suomessa järjestetään elokuussa ensimmäinen muusikoille tarkoitettu päihdehoitokurssi, kertoo Ilta-Sanomat.

Kurssia järjestämässä on Hassisen koneen alkuperäisjäseniin kuuluva basisti Jussi Kinnunen, joka hakeutui itse päihdehoitoon 15 vuotta sitten. Nykyisin hän työskentelee päihdeterapeuttina Nurmijärvellä sijaitsevalla Kalliolan klinikalla, jossa myös kyseinen muusikoille tarkoitettu kurssi järjestetään.

- Olen liehunut vuosikymmeniä musiikkipiireissä ja nähnyt monenlaista päihdesekoilua ja sekoillut myös itse, Kinnunen sanoo lehdessä.

Miehen mukaan päihdeongelmat ovat muusikoille liiankin tuttuja. Kinnunen sanoo, että Suomen keikkapaikat ovat edelleen täynnä muusikoita, joilla on jonkinasteinen päihdeongelma. Tämän senkin takia, vaikkei muusikoiden viinankäyttöä ole ihannoitu enää vuosiin samalla tavalla kuin muutamia vuosikymmeniä sitten.

Kinnunen hakeutui itse Nurmijärven Myllyhoitoon vuonna 1997. Hän tajusi oman elämänsä olevan pelissä, kun hän mokaili keikkoja ja sain potkut bändistä viinan vuoksi. Muun muassa raha alkoi muuttua päässä viinaksi.

- Saatoin katsoa uusia farkkuja ja todeta, että ne maksavat neljä tuoppia ja valitsen mieluummin ne tuopit. Valitsin myös bändini sen mukaan, missä dokaaminen mahdollistui helpoiten, Kinnunen selventää.

Elokuussa järjestettävä muusikoiden päihdehoitokurssi kestää muutaman päivän ja kurssilla on yhteensä kymmenen paikkaa, joista muutama on vielä vapaana. Kurssille on ilmoittautunut muusikoita harrastelijoista aina pitkän linjan ammattilaisiin. Kurssilla vierailee puhujina raitistuneita muusikoita, muun muassa Janus Hanski.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat