IS: Riidat repivät Nightwishia – lähipiirikin yllättyi!

02.10.2012 07:15 - Eeva Rajala

Laulaja Anette Olzonin nopea ja mystinen lähtö on yllättänyt myös Nightwishin lähipiiriin kuuluvia henkilöitä, kertoo Ilta-Sanomat. 

Ilta-Sanomat sai kiinni kaksi Nightwishin lähipiiriin kuuluvaa musiikkialan pitkäaikaista ammattilaista, joiden mukaan tilanne yhtyeessä on kärjistynyt todennäköisesti lyhyen ajan kuluessa.

- Tällaisesta ei ole ollut aavistustakaan. Ei ollut tiedossa, että bändillä olisi näin dramaattisia ristiriitoja, toinen lähipiiristä kertoo.

Muun muassa nämä vastaukset kertovat siitä, että päätös vaihtaa laulajaa on tullut hyvinkin nopeasti. Siitä kertoo myös se, että yhtyeen Facebook-sivuille ilmestyi vielä sunnuntaina teksti, missä yhtye kertoi juuri lopetelleensa soundcheckiä Anetten kanssa Salt Lake Cityssä.

Sisäpiiriläisten mukaan ainakin kaksi asiaa vaikuttivat Olzonin lähtemiseen: Bändi päättää heittää keikan ilman Anettea ja lopulta bändi loukkaantuu siitä, että Anette purki omia tuntemuksiaan omassa blogissaan. Nämä kaksi asiaa johtivat todennäköisesti siihen, ettei yhteistä tulevaisuutta enää voitu kuvitella. Tilanteeseen vaikutti todennäköisesti myös se, että Olzon oli alun perin ulkopuolinen yhtyeessä.

Hollantilainen Floor Jansen toimii Nightwish-solistina bändin maailmankiertueen loppuun. Nainen teki debyyttinsä jo eilen Seattlessa. Hänet nähdään Nightwishin kanssa lavalla myös Helsingin Hartwall Areenalla 10. marraskuuta, kun yhtye juhlii Imaginaerum-elokuvansa ensi-iltaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat