Provinssirock kysyi kävijöiltä - ensi kesänä jytisee rehellinen rock

11.12.2012 11:15 - Niina Jokiaho

Seinäjoen Törnävänsaarella esiintyvät muun muassa Children of Bodom ja ruotsalainen In Flames (kuvassa).

Provinssirock raotti ensi kesän ensimmäisiä artistikiinnityksiä. Tänä vuonna yleisön palautetta on kuunneltu herkällä korvalla ja festivaalille on kiinnitetty jo nyt aiempaa enemmän rehellisiä rockbändejä.

Lavalla nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen ruotsalainen In Flames. Maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa albumia myynyt metalliyhtye oli yksi toivotuimmista artisteista Provinssirockin tämän syksyn Facebook-kyselyssä.

Ruotsinmaalta ponnistaa myös Witchcraft, joka saapuu tammikuussa Suomeen muutamalle klubikeikalle. Bändi julkaisi syyskuussa viiden vuoden tauon jälkeen uusimman albuminsa Legend, levy on saanut osakseen paljon kiittäviä ja ylistäviä arvosteluita.

Kotimaista kärkikaartia festivaalilla edustaa ensi kesänä myös Alexi Laihon luotsaama Children of Bodom. Synapoppia ja tanssimahdollisuuksia Törnävänsaaren kuuntelijoille tarjoaa Streak and the Raven. Kulmakunnan parhaimmat bileet ja lanneliikkeet saavat aikaiseksi Tavastian lauantai-diskosta tutut DJ Mini & DJ Johannes Kostaja sekä Parasta Ennen! -disko, jossa voit viihtyä niin festivaalilla, kuin sunnuntaina festivaalin päättävällä päätösklubilla Rytmikorjaamolla.

Provinssirockissa esiintyvät myös norjalainen Kvelertak, islantilainen metallikokoonpano Sólstafir ja amerikkalainen hardcore-yhtye Converge.

Festivaalin yksi suurimmista nimistä julkistetaan vielä ennen joulua. Järjestyksessään jo 35. Provinssirock järjestetään 14.-16.6.2013.

Kilpailut

Uusimmat