Vuoden virallinen kesähittiäänestys alkoi jälleen - osallistu ja vaikuta

07.05.2014 13:30 - Reija Saarinen

Voicen kuulijoiden valitsema Vuoden virallinen kesähitti selviää 18. kesäkuuta.

Voicen kuulijoilla on jälleen mahdollisuus vaikuttaa siihen, mikä kappale valitaan Vuoden viralliseksi kesähitiksi. Kesähittiäänestyksen tulokset julkaistaan 18.kesäkuuta.

Cheek sai vuonna 2008 nostetta uralleen, kun Liekeissä-biisistä tuli Voicen virallinen kesähitti. Samoin kävi JVG:lle, kun Häissä nosti kaksikon koko kansan tietoisuuteen vuonna 2011. Viimevuotista kesähittiä, Tuomas Kauhasen ja Väinöväinön Enkeliä, soitetaan radioissa vieläkin.

Perinteisesti lähemmäs 20 000 ääntä kerännyt kesähittiäänestys määrittää, mitkä biisit muodostavat tulevan kesän soundtrackin. Sillä onhan niin, että kesähittejä on syntynyt tarpeeseen: juuri kesä on se vuodenaika, jolloin hölmöinkin kertosäe toimii ja jolloin ihmiset kaipaavat jotain hölmönpirteää mukanalaulettavaa.

Tämän vuoden äänestys käynnistyi rytinällä tämän viikon maanantaina, kun ensimmäisen vuorokauden aikana yli 2000 ihmistä kävi kertomassa mielipiteensä kesähitistä. Äänestysaika päättyy 13.6. ja voittaja julkistetaan Voicen suorassa lähetyksessä 18.kesäkuuta.

- Kesähitistä on tullut Voicelle todella tärkeä ja rakas juttu. Kuulijat muistavat meidät muun hyvän ohessa nimenomaan kesähiteistä. Myös sosiaalinen media elää aktiivisesti kampanjan mukana, kun artistit mainostavat omia biisejään ja ihmiset keskustelevat valinnoistaan hashtagilla #kesähitti, Voicen musiikkipäällikkö ja yhteisömanageri Jussi Mäntysaari toteaa.

Äänestyksen kovimmat biisit kootaan totuttuun tapaan myös tuplakokoelmaksi, joka ilmestyy 13.6. Kahtena edellisenä vuonna Kesähittikokoelmat ovat myyneet kultaa.
Kesähittiehdokkaisiin voi tutustua ja äänestykseen osallistua täällä.

Kilpailut

Uusimmat