Jonne Aaron paljastaa yllätyksen Negativen singleistä

06.12.2014 16:15 - Senni Loikala

Muusikko Jonne Aaron kuvailee Voicelle biisintekoprosessiaan, muttu juttu kääntyy Negativeen.

Lokakuun lopulla suomenkielisen Risteyksessä-soololevyn julkaissut Jonne Aaron, 31, kertoo olevansa kriittinen tekemisiensä suhteen. Mies ei mene levytysstudioon ennen kuin biisi varmasti on kunnossa. Jonne iloitsee yhteistyöstään tuottajansa Jimmy Westerlundin kanssa.

- Meillä on sanaton yhteys Jimmyn kanssa, se on minun luottotyyppini. Me koko ajan haastetaan toisiamme ja uskalletaan myös sanoa, jos joku ei toimi ja kokeillaan jotain muuta. Minäkin menen välillä ihan metsään. Sitten kun me kaivetaan ja käännetään maata ja ihmetellään - lopulta löytyy ihan uusi kulma lauluun, kuvailee Jonne.

Jonne kertoo, että joskus biisit muuttuvat kovasti matkan varrella. Useimmiten ne kuitenkin syntyvät nopeasti melko kokonaisina teoksina.

- Minulla on pieniä biisin ideoita, tavallaan rypelmiä. Ne jalostuu kokonaisiksi biiseiksi; suurin osa on useimmiten ihan ehjiä teoksia, ne tulee kokonaisena. Risteyksessä-albumille ne ovat tulleet kokonaisena terttuna; siinä on koko kakku, mansikat ja kerma heti päällä, ei ole pelkkä pohja ja sitten miettisit, että mitä tähän nyt tulisi, Jonne sanoo.

Joskus kappaleita joutuu hylkäämään, jos ne eivät lähde Jonnen sanojen mukaan "potkimaan". Myös Risteyksessä-albumille tarkoitettuja kappaleita putosi pois matkan aikana. Hylätyt kappaleet saavat Jonnen muistelemaan hänen Negative-aikojaan.

- Ennen tehtiin sinkkuihin b-puoli ja Negativen kanssa tehtiin b-puolihommia myös. Me aina laitettiin kaikki ylijäämäbiisit b-puolelle, mutta useimmiten niistä b-puolista tuli parhaimpia. Ne sai ajattelemaan: "Vitsi, että tämän olisi pitänyt olla a-puolella", Jonne kertoo.

Lue myös: Jonne Aaronin elämä on risteyksessä: "Tahdon aloittaa puhtaalta pöydältä"

Kilpailut

Uusimmat