Kuva: AOP

Lemmy Kilmisterin kuolema sekoitti Suomen vanhimman rock-kanavan

29.12.2015 16:35 - Mikko Räsänen

Öinen suru-uutinen Motörhead-tähden kuolemasta pisti Radio Cityn päiväohjelman uusiksi.

Vuonna 1985 perustettu Radio City on Suomen vanhin rock-kanava ja myös Motörheadin kovin puolestapuhuja. Siksi yöllä Suomeen kiirinyt uutinen Motörhead-keulahahmo Lemmy Kilmisterin kuolemasta sekoitti Radio Cityn päivän täydellisesti. Cityn aamua juontavat Mikko Honkanen ja Ville Kinaret saapuivat töihin aamulla viideltä.

- Meillä meni koko lähetys uusiksi tämän uutisen myötä, Kinaret kertoo.

Suunnitelmat lähetyksestä lensivät sivuun ja Motörheadista tuli päivän teema. Myös kuulijat otettiin mukaan lähetykseen, kun juontajat haastoivat ihmiset soittamaan ja kertomaan, mitä Lemmy ja Motörhead on heille merkinnyt. Suru-uutinen kuului myös kanavan musiikissa.

- Lemmyn kunniaksi laitoimme Motörheadia soimaan niin, että koko päivän ajan aina tasatunnein tulee bändin kappale, Kinaret kertoo.

Radio City tunnetaan rock-piireissä myös Motörhead-uutisistaan. Tammikuusta 2013 alkaen Kinaret ja Honkanen ovat joka arkipäivä tehneet uutislähetyksen Motörhead-tyylillä, ja ensi vuonna juhlitaan jo Motörhead-uutisten tuhannetta lähetystä. Tänään Lemmyn kuoleman takia myös Motörhead-uutisista julkaistiin erikoislähetys, joka on nähtävissä täällä.

Myös Cityn iltapäivää juontava Juha Valvio kunnioitti suurmiehen poismenoa.

- Olin jotenkin myöhäisherännäinen Motörheadin suhteen. 1990-luvulla alkoi kitaraheviin tutustumiseni oman soittamisen myötä ja 1916 taisi olla ensimmäinen Motörhead-levy jota kuulin.

- Olin siis myöhäisherännäinen, koska tuo taisi olla bändin yheksäs tai kymmenes levy. Mutta siitähän jäi lähtemätön jälki välikorvaan ja niitä vanhojakin levyjä lähdettiin sitten penkomaan.

Tuollaisten penkomisten seurauksena Valvioiden perheessä käytiin mielenkiintoinen keskustelu.

- Tuohon aikaan ei tietenkään ollut mitään nettejä, levyjä piti lähteä etsimään divareista tai kopioimaan kavereilta. Taisi olla käytettynä ostamani Orgasmatron-levy, minkä mutsi löysi mun hyllystä, ja siitä tuli vähän sanomista, että mitäs helvetin musaa tämä on. Puhumalla siitä selvittiin, Valvio muistelee.

Radio Cityn kuulijoilta tuli päivän aikana huolestunutta palautetta siitä, että ei kai Lemmyn kuolema vai tarkoita myös Motörhead-uutisten loppumista.

- Näin ei missään nimessä tule käymään. Motörhead-uutiset perustuvat kuolemattomalle kunnioitukselle Lemmyä kohtaan ja tuo kunnioitus ei tule katoamaan mihinkään, Kinaret kertoo.

Mikko Honkanen (vas.) ja Ville Kinaret jatkavat Motörhead-perinteen vaalimista myös tulevaisuudessa. (kuva: Mikko Räsänen)


Kilpailut

Uusimmat