Kuva: AOP

Britney Spearsin hittikappaleen lyriikat on tulkittu väärin 17 vuotta!

03.03.2016 17:30 - Iiro Myllymäki

Miten sinä suomentaisit popparin ensimmäisen singlen sanat "hit me baby one more time"?

Siitä on 17 vuotta, kun Britney Spears tuli rytinällä kuuluisuuteen. Baby One More Time -kappale herätti huomiota musiikkivideolla, jossa koulupukuinen Spears tanssahteli viekoittelevasti. 

Myöskään lyriikat eivät jääneet huomiotta kyseisessä biisissä. Vasta nyt on paljastunut, mitä kertosäkeen ”Hit me baby one more time” -sanoilla todella tarkoitettiin.

Totuus lyriikoista

John Seabrookin uudessa The Song Machine -kirjassa kerrotaan, että kappaleen ruotsalaiset kirjoittajat Max Martin ja Rami Yacoub kuvittelivat sanan ”hit” merkitsevän puhelimella soittamista Amerikan slangissa. 

Kirjoittajien väärinkäsityksen myötä muuten perinteinen pop-kappale sai väkivaltaisen sivumaun. Kuuntelijat ovat tulkinneet kappaleen "hit"-sanan tarkoittavan lyömistä vuosikausien ajan. Tämä ei kuitenkaan estänyt kappaletta kohoamasta valtavaksi hitiksi.

Uusi albumi tekeillä

Tällä hetkellä Spears, 34, valmistelee uutta, yhdeksättä albumiaan. V-lehden haastattelussa Spears kertoo olevansa hyvin tarkka uudesta musiikistaan.

- Albumin täytyy olla juuri sellainen, kuin itse haluan; vei sen valmistelu minulta sitten vuoden tai kaksi kuukautta. Olen ylpeä siitä, mitä tähän asti on saatu aikaan, ja se on jotain hyvin erilaista. Se on jotain aivan muuta kuin minulta odotetaan, Spears kertoo.

Lue myös: Kuvankäsittely meni yli - Britney Spearsia ei lähes tunnista naisen tuoreista kuvista

Lähteet: Billboard, People

Kilpailut

Uusimmat