Scorpions ilmoittaa: Emme lopetakaan!

14.06.2012 08:15 - Mikko Räsänen

Saksalaisyhtye The Scorpions ilmoitti 2010 lopettavansa. Bändi on ollut siitä lähtien mittavalla jäähyväiskiertueella, joka loppuu vasta joulukuussa. Nyt bändi on ilmoittanut, että he eivät lopetakaan.

Onko The Scorpionsin jäähyväiskiertue pelkkä rahastuskikka? Bändi ilmoitti 2010 aikovansa lopettaa ja lähti vielä kerran suurelle kiertueelle, jota markkinoitiin jäähyväiskiertueena.

Jäähyväiskiertueen keikkoja nähtiin Suomessakin pari, sillä bändi esiintyi viime kesänä niin Miljoonarockissa kuin Saimaa Open Air -festivaaleilla. Molemmat festivaalit houkuttelivat ihmisiä kertomalla, että se on viimeinen mahdollisuus nähdä The Scorpions Suomessa. Saimaa Open Airin kohdalla mainos huvitti jo tuolloin, kun kerran The Scorpions esiintyi heti seuraavana päivänä Tuurin Miljoonarockissa.

Nyt on käynyt ilmi, että Miljoonarockin keikkakaan ei ollut luultavasti bändin viimeinen Suomessa. Scorpions-kitaristi Matthias Jabs paljastaa Azcentral-sivuston haastattelussa, että suunnitelmat ovat muuttuneet ja bändi jatkaakin vielä kiertueen jälkeen.

Ensimmäiseksi tulee mieleen, onko koko lopettamissuunnitelma ollut vain markkinointikikka, jolla myydään kolmevuotisen kiertueen katsomot täyteen. Muun muassa Cher ja Kiss ovat tehneet saman tempun onnistuneesti ja jatkaneet uraansa jäähyväiskiertueensa jälkeen normaalisti. Jabs kuitenkin vakuuttaa, että bändi todella suunnitteli lopettamista.

- Nimesimme kiertueen jäähyväiskiertueeksi, koska ajattelimme, että kaikkialla, missä soitamme, on se viimeinen kerta siellä. Mutta kiertue jatkuu vaan, koska kysyntä on niin kova.

Jabs tarkentaa nyt bändin suunnitelmia ja kertoo, mistä bändi aikoo luopua.

- Aiomme lopettaa sen jatkuvan elämänrytmin, jossa menemme studioon, kiertueelle, studioon, kiertueelle..., Jabs kuvailee.

Yhtye aikoo siis ottaa vähän rennommin ja tehdä Scorpionsin nimissä muutakin.

- Me emme hajoa. Meillä on todella paljon filmimateriaalia. Teemme jonkinlaisen antologian, jonkinlaisen boksin. Ja kukaan ei ole sanonut, ettemme nousisi vielä lavalla jossain päin maailmaa. Miksi ei?

Jabs myöntää, että The Scorpionsia on jo pyydetty esiintymään vuoden 2014 jalkapallon MM-turnauksen avajaisissa, mutta sanoi, ettei sitä ole lyöty lukkoon.

Ja jos The Scorpions päättääkin lähteä vielä kiertueelle, on sitäkin todella helppo markkinoida. Kun kerran nyt päättyvä kiertue on jäähyväiskiertue, voi seuraavaa varmaan sitten mainostaa comeback-kiertueena.

Lähteet: Azcentral, Rolling Stone

Kilpailut

Uusimmat