Kuva: Capcom/RE4 HD Project/Youtube

Resident Evil 4 -pelin HD-versio on viimeinkin saatavilla – tekijöinä kyllästyneet fanit

02.02.2022 22:15 - Riia Frost

HD Projekti on ladattava modi, joten peli pitää olla jo omistuksessa.

Resident Evil 4 -kauhupeli saa viimeinkin PC-version kahdeksan vuoden työstön jälkeen. Resident Evil 4 HD Project on fanien tekemä modi Steam-versiolle. Projekti on jo tekoprosessissaan herättänyt paljon mielenkiintoa sen tiimin suuren vaivannäön vuoksi.

Modissa on paranneltu muun muassa pelin tekstuuria, malleja, valaistusta ja tehosteita. Siinä on myös korjattu äänivirheitä ja puuttuvia tehosteita. 

Uusi versio on ladattavissa, mikäli omistaa pelin Steam-palvelussa ja modi on testattu 1.0.6 ja 1.1.0 versioissa. Resident Evil 4 HD Project on ladattavissa sen virallisilta nettisivuilta.

Kuvasta voi vertailla Ultimate HD ja HD Projektin eroa. (kuva: Capcom / RE4 HD Project / ElAnalistaDeBits (YouTube))

Pitkä ja työläs kunnianosoitus klassikkopelille

Idea HD projektille syntyi modaajien ja pelin fanien Albert Marinin ja ”Crisin” turhautumisesta Capcomin PC-version kevyeen käsittelyyn. Heidän tarkoituksena oli päivittää alkuperäinen uudelleenversio perusteellisimmalle tasolle.

”Me rakastamme Resident Evil 4 -peliä ja meistä meillä pitäisi olla parhain mahdollinen visuaalinen kokemus pelistä”, Albert & Cris kertovat projektin nettisivuilla.

Pelisarjan luonut Capcom ei ole kuitenkaan heittänyt Resident Evil 4:ää nurkkaan vaan VR-versio pelistä julkaistiin viime vuoden lopussa Oculukselle sekä Meta Quest 2:lle. Tämä versio saa myös moninpeli Merceraries-tilan tämän vuoden aikana.

Resident Evil -pelisarja on ollut suosiossa jo vuodesta 1996, kun sen ensimmäinen osa julkaistiin ja sarja on jatkunut kahdeksaan osaan. Pelisarjan kolme ensimmäistä peliä on jo saanut uusitun versionsa. Pelisarjan viimeisin osa Resident Evil Village julkaistiin viime vuoden toukokuussa.

Pelisarjaan pohjautuen on myös tehty seitsemän elokuvaa sekä animaatiosarja Netflixiin.

Resident Evil 4 HD Projektin trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: The Sims 4 -pelistä on tulossa sukupuolineutraali - yksi asia hankaloittaa projektia

 Lue myös: "Paratiisin tappava tylsyys" - Arvostelussa: Far Cry 6 (PC)

Lähteet: Pcgamer, Kotaku, re4hd

Kilpailut

Uusimmat