Kuva: AOP

Markus Seliniltä kiinnostava fakta Matti-elokuvan tekoprosessista: Nykänen sai runsaan korvauksen

07.10.2019 19:15 - Henna Koste

Markus Selin muistelee Matti-elokuvan tekemistä. Matti Nykäsellä ei ollut oikeutta kommentoida elokuvaa kuin vasta ensi-illassa.

Viime aikoina viihdealan suurista persoonista on julkaistu kirjoja tasaiseen tahtiin. Yksi näistä on Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin, jonka on kirjoittanut Veli-Pekka Lehtonen. 

Tuottaja Markus Selin saapui Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelman vieraaksi. Juontaja Esko Eerikäisen haastattelussa Selin kertoo muun muassa, kuinka raadollinen elokuva-ala onkaan ja millaiset välit hänellä on tällä hetkellä Renny Harlinin kanssa.

Tuottaja muistelee monia elokuviaan uransa varrelta. Yksi niistä on mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsestä kertova Matti-elokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 2006. Nimiroolissa nähtiin Jasper Pääkkönen. Selin meinasi jättää koko elokuvan tekemättä.

- Jasper ja ohjaaja Aleksi Mäkelä olivat peräänantamattomia, että tämä pitää tehdä. Kun aikani mietin, niin ymmärsin, että tässä on leffa. 

Selin ei juurikaan työskennellyt Nykäsen kanssa.

- Kun teimme Matin kanssa sopimuksen, idea oli se, että Matti ei suolaa sitä leffaa kesken tuotannon. Ensimmäisen kerran hän voi antaa kommentin leffasta ensi-illassa, kun hän katsoo sitä yhdessä Jasperin kanssa. Sitten hän saa puhua ja antaa haastatteluja, mutta siihen asti pitää olla hiljaa. Hän toimi sopimuksen mukaan ja hänelle maksettiin runsas korvaus, Selin taustoittaa. 

Norjan ensi-illasta jäi pysyvä jälki internettiin, kun Jasper Pääkkönen ja Matti Nykänen antoivat yhdessä haastattelun medialle. 

- Matilla oli nenä vähän vinossa. Matti oli aika verbaalinen näissä ja Kojonkoski ei ollut hänen lempikaverinsa. Hän alkoi tykittää siitä. Se oli hirveä paikka Jasperille olla tulkkina siinä välissä. Se on erittäin hyvä leike, se on edelleen YouTubessa, Selin naurahtaa. 

Kuuntele koko Sunnuntaibrunssi-jakso alta. 

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Elokuvatuottaja Markus Selin työstään: "Kiksit vähenee iän myötä"

Kilpailut

Uusimmat