Kuva: Emmi Moilanen

Pippa Laukka joutui vakavan vihapuheen kohteeksi: 'Se video on minulla edelleen tallessa'

05.01.2020 16:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pippa Laukka nähdään Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Lääkärinä ja Olet mitä syöt -ohjelman juontajana suurelle yleisölle tutuksi tullut Pippa Laukka, 50, avautui saamastaan palautteesta Sadun Sunnuntaivieras -podcastissa. Laukan mukaan palautetta tulee monenlaista, mutta viime kaudella siitä osa yltyi jopa vihapuheeksi. 

- Viime kaudella sitä vihapuhetta, erityisesti kehopositiivisuusaktivisteilta tuli niin paljon, että mietin, että tämä on kyllä kyseisen aatteen vastaista, Laukka kertoo Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa.

- Esimerkiksi eräältä kehopositiivisuusaktivistilta oli julkaistu tällainen video, joka pyöri Instagramissa. Sain sen monelta seuraajaltani, sillä heidän mielestään se oli huolestuttava. Siinä videolla tämä ihminen alusvaatteisillaan esitti tällaista yhden naisen performanssia lavalla, jossa hän aggressiivisen biisin tahtiin poimi ilmapallon, johon oli liimattu kuvani. Hän sitten räjäytti sen siinä niin, että, yleisö hurrasi hänelle. 

Laukka itse ei voi ymmärtää sitä, miten vihapuheelle voi hurrata. Hänen mielestään moinen toiminta on erittäin väärä tärkeän sanoman eteenpäin viemiseksi. 

- Minä itse en hurraa vihapuheelle. Mielestäni tuo ei ole se tapa, jolla niinkin hyvää aatetta, kuin kehopositiivisuus, voitaisiin viedä eteenpäin. Vihapuheen avulla siitä helposti tulee ääriliike, josta moni haluaa eroon. Kehopositiivisuudessa on paljon hyvää, mutta se on väärin, että sitä viedään eteenpäin vihapuheen kautta, Laukka muistuttaa. 

Laukan mukaan hän ei kuitenkaan vienyt asiaa eteenpäin, esimerkiksi poliisille, vaikka sekin vaihtoehto toki oli olemassa. 

- Keskustelin siitä myös Maikkarin kanssa, koska se meni niin yli. Se asiana oli niin vakava, että mietin sen eteenpäin viemistä. Olen kuitenkin aika kylmähermoinen ihminen. Olen nähnyt paljon työurani aikana ja kohdannut lääkärinä tilanteita, joissa olen joutunut pelkäämään myös oman turvallisuuden puolesta. 

- Mietin sitä pari yötä, mutta päädyin siihen, että annan olla. Päätin jättää sen omaan arvoonsa. Video on kyllä tallessa, että siihen voi palata, Laukka kuitenkin toteaa. 

Millaisia muita pelottavia tilanteita Laukka on urallaan kohdannut? Sen saat selville, kun kuuntelet koko haastattelun alta. 

Lue myös: Olet mitä syöt -sarjan Pippa Laukka täyttää ensi vuonna 50 vuotta - paljastaa suuren tavoitteensa

Lue myös: Pippa Laukalla selkeä mielipide vegaaniruokavaliosta - antaa tärkeän neuvon

Iskelmä, Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat