Kuva: Yle / Miikka Varila

Lauri Ylönen on ottanut hiljattain elämänsä ensimmäiset laulutunnit - "On petraamisen varaa"

01.03.2022 17:45 - Iiro Myllymäki

The Rasmus -solisti haluaa pitää entistä paremmin äänestään huolta.

The Rasmus voitti tämän vuoden Uuden musiikin kilpailun (UMK) Jezebel-kappaleellaan. Yhtye kertoi voiton jälkeen Voice.fi:lle, että bändi harjoitteli UMK:ta varten 3000 kertaa ja teki puolen vuoden ajan intensiivisesti töitä voittaakseen.

UMK-valmistautumisen osana bändin solisti Lauri Ylönen, 42, otti myös paljon laulutunteja. Mies kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastin haastattelussa, että on vasta hiljattain ottanut elämänsä ensimmäiset laulutunnit.

- Olen ihan lähiaikoina vasta ottanut ensimmäisiä laulutunteja. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. On paljon petraamisen varaa esimerkiksi lauluasennoissa ja palautumisessa. Kun tulee ikää, ei se ainakaan paremmaksi mene. Siitä on hyvä pitää huolta, jos aikoo vielä kauan lauleskella, Ylönen sanoo Satu Kotosen haastattelussa.

Lisäksi Uuden musiikin kilpailun järjestävä Yle tarjosi kilpailijoille yksityisiä laulutunteja osana valmistautumista. Lauri Ylönen kertoo ottaneensa näitä laulutunteja niin paljon kuin sai. Hän muutenkin suhtautui UMK-show’n tekemiseen oppimiskokemuksena, jossa alan kovimpien tekijöiden kanssa pystyi kehittämään itseään.

Sosiaalisen median kommentoinnissa UMK:n jälkeen on nostettu esiin Ylösen laulusuoritus Jezebel-esityksessä. Esimerkiksi viestipalvelu Jodelissa monet kommentoivat, että laulamisen puhtaudessa oli paljon parantamisen varaa. Somekommenteissa Ylösen livelaulutaitoa epäiltiin jo ennen UMK-finaalia. Jezebel-livevedon pääset katsomaan alta.

The Rasmus sai UMK:ssa kilpailijakatraan kovimmat pisteet sekä kansainvälisiltä raadeilta että suomalaisilta puhelinäänestäjiltä. Yhteensä pisteitä kertyi 310, ja kakkoseksi yltänyt Cyan Kicks sai 221 pistettä.

The Rasmus voitti UMK:n suurella pistesaaliilla. (kuva: Riia Frost)

Sadun sunnuntaivieras -haastattelussa Lauri Ylönen kertoo myös, miten korona-aika ja pitkä keikkatauko on vaikuttanut hänen mielentilaansa ja miten hänen perhearkensa on sujunut Honolulussa Havaijilla. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Lue myös: The Rasmukselle UMK-voitto ei ollut itsestäänselvyys: 'Ei tuudittauduttu ennakkosuosikin titteliin'

Lue myös: Cyan Kicks -solisti ei voinut kuin nauraa nähdessään ivallisen Måneskin-vertauksen - "Se oli surkuhupaisaa"

Voice.fi, Podplay, Iskelmä, Radio City, Radio Nova ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat