Kuva: Laura Kiuru

Tosi-tv-tähti peilaili intiimialueitaan synnytyksen jälkeen - "Se oli kuin onnettomuuden jäljiltä!"

05.03.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Henna Kalinainen ja Vilma Karjalainen puhuvat tuoreessa podcast-jaksossaan häpeilemättömän suoraan synnytyskokemuksistaan

Mamma Mia -podcastin uusimmassa jaksossa tosi-tv-tähdet Henna Kalinainen, 32, ja Vilma Josefiina Karjalainen, 27, keskustelevat synnytyksistään.

Hersyvän keskustelun lomassa Karjalainen paljastaa katsoneensa pian synnytyksen jälkeen alapäätään peilin kautta.

- Siis se oli ihan kuin siellä olisi tapahtunut jokin suuronnettomuus. Olin sitä mieltä, että elämäni on pilalla.

Karjalainen kertoo olleensa huolissaan siitä, ettei enää koskaan saisi seksiä. Hän neuvoo kuulijoita, että hänen mielestään alapäätä ei kannata katsoa synnytyksen jälkeen.

Raskauden ja synnytyksen aikana emätin ja lantionpohjan lihakset venyvät. Emättimen turpoaminen on normaali reaktio synnytyksen aikana.

Karjalainen kertoo yllättyneensä, että muutama viikko synnytyksen jälkeen hänen emättimensä näytti kuitenkin aivan normaalilta, eikä aiemmasta järkytyksen aiheuttamasta näystä ollut jälkeäkään.

Elimistön palautumista synnytystä edeltävään tilaan kutsutaan involuutioksi. Erityisesti emättimen palautuminen on nopeaa, sillä emättimessä ja häpyhuulissa on tehokas verenkierto, joka edesauttaa turvotuksen laskemista ja ehkäisee arpien muodostumista.

Ensimmäinen yhdyntä synnytyksen jälkeen mietitytti

Kalinainen puolestaan kertoo, että hänellä oli kovat seksuaaliset halut synnytyksen jälkeen, eikä hän olisi malttanut odottaa, että pääsisi jälleen harrastamaan seksiä. Terveydenhoitaja oli kuitenkin neuvonut Kalinaista odottamaan muutaman viikon verran synnytyksen jälkeen ennen ensimmäistä yhdyntää.

Kalinaista kuitenkin mietitytti, että tuntuisiko seksi enää miltään kumppanin mielestä.

- Ei niin sekään, että jos oma nautinto olisi mennyttä, mutta olisihan se ikävää, jos kumppani ei saisi nautintoa, vuoden ikäisen lapsen äiti pohtii jaksossa.

Yleinen suositus on, että synnytyksen jälkeen yhdynnän kanssa olisi hyvä odottaa jälkivuodon loppumiseen saakka, eli noin 2-6 viikkoa. Yhdyntä jälkivuodon aikana nimittäin lisää tulehdusriskiä.

Karjalainen kommentoi, että hänellä itsellään meni pidemmän aikaa ennen ensimmäistä yhdyntää. Hän kertoo, että synnytyksestä ensimmäiseen seksikertaan meni pari kuukautta.

Voit kuunnella koko jakson tästä tai Podplaysta.

Lue myös: Vilma Karjalainen menetti neitsyytensä 14-vuotiaana - "Menetin seksihaluni vuosiksi"

Lue myös: Iina Kuustonen muistelee ensimmäistä synnytyskokemustaan Me Naisille: "Missä on käyttöopas!"

Lue myös: Kylie Jenner paljasti yksityiskohtia synnytyksestään: "Se oli hullua"

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat