Kuva: Juho Tirkkonen

Rosanna Kulju sopii tärkeät työt ovulaatioviikolle - "Silloin pystyy mihin tahansa!"

13.03.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Ovulaatio on kuukauden kohokohta, silloin keho kestää kipua paremmin ja olo on voimakas.

Suosittu GRL Gang -podcast palasi hiljattain Podplayn ohjelmistoon kuudennen tuotantokauden merkeissä.

Sarjan juontajana toimiva Rosanna Kulju, 30, saa tällä kaudella aisaparikseen fysioterapeuttina toimivan Piritta Hagmanin, 42, joka tunnetaan myös lisänimellä "pimppi-pt".

Uuden tuotantokauden avausjaksossa kaksikko käsittelee kuukautisia ja kuukautiskiertoa.

Voit kuunnella koko jakson tästä tai Podplaysta.

Kulju kertoo podcastissa tietoisesti hyödyntävänsä kuukautiskiertoaan. Hän käy esimerkiksi tekemässä brasilialaisen sokeroinnissa ovulaatioviikolla, sillä silloin Kuljun mielestä kipukynnys on korkeampi. Hagman kertoo podcastissa tämän olevan totta, kivunsieto on ovulaation aikaan parempi.

Hän hyödyntää ovulaatioviikkoa mahdollisuuksien mukaan myös työssään.

- Jos on vaikka joku tärkeä haastattelu tai tärkeä kuvaus, niin kyllä sovin sen sinne ovulaatioviikolle, Kulju toteaa podcastissa.

Hänen mukaansa olo ovulaation ympäröivänä aikana on voimakas ja silloin tuntuu siltä, että pystyy mihin tahansa. Hän hehkuttaa myös, että ovulaation aikana hänellä on parhaat hius- ja naamapäivät.

- Siis se on niin kokonaisvaltainen juttu, hän hehkuttaa Pirittan myötäilessä.

Hagmanin mielestä arjen optimoinnin lisäksi kuukautiskierron seuraamisesta on muitakin hyötyjä. Hagman kertookin painottaneensa omille tyttärilleen, kuinka tärkeää on seurata kuukautiskiertoa.,

Hänen mukaansa kuukautiskiertoa seuraamalla voi tehdä niin arjen kannalta parempia valintoja kuin myös lievittää mahdollisia oireita. Mikäli kärsii esimerkiksi PMS-oireista, voi ennakoivasti pyrkiä lievittämään stressiä ja rentouttamaan kehoa jo ennen oireiden alkamista.

Oman kuukautiskierron tunteminen on tärkeää myös käytännön syistä. Esimerkiksi uuden ehkäisyn aloittaminen on helpompaa, kun tietää edes oman kuukautiskiertonsa pituuden. Esimerkiksi kuparikierukan optimaalinen laittoaika on Hagmanin mukaan ovulaation aikaan.

Tulevalla tuotantokaudella Kulju ja Hagman keskittyvät nimenomaan pimpillisten ihmisten asioihin: ehkäisyyn, kuukautiskiertoon ja raskauteen.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Suomalaisten hulluimmat Tinder-muistot saavat leuan loksahtamaan: 'Hän varasti autoni'

Lue myös: Rosanna Kulju paljastaa syyt unettomuuden taustalla - julkaisi samalla kauniita lomakuvia

Lue myös: Mitä seksifantasioita hävetään kaikista eniten? Suomalainen seksuaaliterapeutti kertoo

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat