Kuva: Susanna Hynynen

Tosi-tv-tähti Vilma Karjalainen koki lapsuudessaan jatkuvaa vähättelyä - 'Sukulaispöydässä olin vitsi'

28.10.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Vilma Karjalainen kertoo podcastissa kokeneensa nuoruudessaan lähipiirissään väheksyntää. Podcastaaja ei ole kokemuksensa kanssa yksin.

Mamma Mia -podcastin tuoreessa jaksossa tosi-tv-tähti ja podcastaaja Vilma Karjalainen, 28, muistelee saaneensa kuulla nuoruudessaan lähipiirissään jatkuvaa vähättelyä itsestään.

Hän kertoo jaksossa vähättelyn alkaneen murrosiän korvilla.

- Minun on vähän vaikea puhua tästä asiasta, Karjalainen tunnustaa jaksossa.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Hän kertoo jaksossa kokeneensa tulleensa laiminlyödyksi, eikä hän ole saanut nuorena riittävästi apua tunteiden käsittelyssä.

- Jos vaikka hermostuin jostain, niin minulle sanottiin, että 'miksi olet tuollainen? Miksi olet niin hankala?' Että olen jotenkin epäsopiva ja vaikea, Karjalainen muistelee.

- En tiedä, mitä tein väärin, mutta kuulin jatkuvasti kaikkea huonoa, tosi-tv-tähti toteaa.

- Kukaan ei ikinä sanonut mitään hyvää, hän tokaisee.

- Minulle painotettiin aika paljon sitä, että olen vääränlainen, se oli sellainen vitsi sukulaispöydässäkin, että 'Vilma on tuollainen', podcastaaja kertaa.

Lapsen vähättelyn ja arvottomaksi tekeminen luokitellaan henkisen väkivallan muodoksi. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) vuonna 2022 julkaiseman tutkimuksen mukaan henkinen väkivalta on todennäköisesti yleisin lapsiin kohdistuneen väkivallan muoto.

Lastensuojelun keskusliiton mukaan viidennes lapsista on kertonut kokeneensa henkistä väkivaltaa lähipiirissään, joten ilmiö ei ole harvinainen Suomessa.

Podcastaaja kertoo jaksossa lopulta itsekin alkaneensa uskomaan omaan huonommuuteensa.

- Aloin itse uskomaan siihen. Sitten aloin juomaan, tuli seksikumppaneita ja muuta, Karjalainen muistelee teinivuosiaan.

- Hain hyväksyntää, hän jatkaa.

Niin ikään THL:n tutkimuksessa todetaan, että päihteidenkäyttö ja seksuaalinen riskikäyttäytyminen saattavat lisääntyä henkisen väkivallan seurauksena.

Karjalainen on kertonut aiemmin podcastissa menettäneensä neitsyyden vain 14-vuotiaana, ja ensimmäinen kerta jättikin hänelle syvät arvet pitkäksi aikaa. Hän kertoi tuolloin menettäneensä seksihalunsa vuosiksi.

- Jos saisin palata siihen hetkeen, kun olin yläasteella, niin halaisin itseäni ja sanoisin, että 'olet ihan ok tuollaisena', Karjalainen toteaa.

Lue myös: Tosi-tv-tähti harrasti vahingossa seksiä ystävänsä puolison kanssa - asia valkeni seuraavana aamuna

Lue myös: Suomalainen tosi-tv-tähti kertoo tulleensa kaapatuksi lomamatkalla - havahtui tilanteeseen metsässä

Lue myös: Vilma Karjalainen menetti neitsyytensä 14-vuotiaana - "Menetin seksihaluni vuosiksi"

Lähteet: THL, Lastensuojelun keskusliitto

Kilpailut

Uusimmat