Kuva: Susanna Hynynen

Podcastaaja Vilma Karjalainen saavutti unelmansa: Ulosoton asiakkaasta omakotitalon omistajaksi

10.03.2023 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Tosi-tv-tähtenä ja podcastaajana tunnettu Vilma Karjalainen on kulkenut pitkän tien saavuttaakseen unelmansa omasta talosta.

Tosi-tv-tähti ja podcastaaja Vilma Karjalainen kertoo Mamma Mia -podcastin tuoreessa jaksossa tehneensä suuren hankinnan. Karjalainen on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa ja ostanut itselleen omakotitalon. Podcastaajan uusi asunto sijaitsee Nummelassa.

Karjalainen kertoo haaveilleensa omasta asunnosta jo lapsesta saakka, mutta vuosien mittainen ulosottokierre oli pitkään unelmien tiellä.

Avoimesti sosiaalisessa mediassa taloudellisesta tilanteestaan puhunut Karjalainen sai luottotietonsa takaisin uuden luottotietolain myötä, sillä podcastaaja oli maksanut kaikki velkansa pois. Joulukuussa 2022 voimaan astuneen lain myötä maksuhäiriömerkinnät poistuvat 30 päivän kuluttua velan maksamisesta.

Yrittäjänä työskentelevän Karjalaisen oli viimein mahdollista kurotella kohti unelmaa omasta asunnosta.

- Minusta tuntuu ihan mielettömän hyvältä. Olen entinen ulosoton asiakas: minulla on ollut siellä monta kymmentä tuhatta [euroa]. Yhtäkkiä ostan oman asunnon ja jätän lapsilleni jotain perintöä, Karjalainen iloitsee.

- Olen tehnyt tässä ison kasvun, podcastaaja jatkaa.

Karjalainen kertoo tunteneensa itsensä kakkosluokan kansalaiseksi luottohäiriömerkinnän vuoksi. Hän kertookin jaksossa tulleensa naurunalaiseksi kerrottuaan aiemmin asunnonostohaaveistaan.

- Minulle on naurettu päin naamaa, Karjalainen tokaisee.

Podcastaaja muistelee jaksossa, kuinka hänen palkastaan ulosmitattiin taannoin kolmasosa. Tuolloin oli tultava toimeen vähällä. Menneisyytensä vuoksi Karjalaisen onkin vaikea uskoa todeksi, että hän on nyt asunnonomistaja. Hänen mukaansa kuitenkin yrittäjyyden myötä hänen tulotasonsa nousi ja haave omasta asunnosta alkoi näyttämään realistisemmalta.

- Tulot hieman kasvoivat, ja sitten mietin, että pystyisinköhän minä, podcastaaja muistelee.

Yksin asunnon ostanut Karjalainen kertoo podcastissa, millainen prosessi asuntolainan saaminen oli. Yrittäjänä itsensä työllistävälle Karjalaiselle moni pankki näyttikin punaista valoa.

Voit kuunnella jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Tosi-tv-tähti Vilma Karjalainen kertoo, kuinka hän säästää jopa 1000 euroa kuukaudessa ruokakuluissa

Lue myös: Vilma Karjalainen muistelee Gossip Moms -sarjan ensimmäistä kautta - 'En ollut riittävän julkkis'

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat