Kuva: AOP

Suomalaisjulkkis puolustaa kannabista: En voi elää lain mukaan

13.12.2015 21:45 - Mikko Räsänen

Jussi Ahde kertoo koskettavassa kirjoituksessa, miten hän eli vuosia masennus- ja lääkekierteessä.

Jussi Ahde on julkaissut koskettavan blogitekstin, jossa hän kertoo avoimesti niin huumeidenkäytöstään kuin mielenterveysongelmistaan.

"Niinkuin useat tässä maassa tietävät, minulla on suhteellisen julkinen historia huumeiden kanssa. Se mitä monet eivät tiedä on se, että minulla on vielä pidempi historia erittäin vaikean masennuksen kanssa, jota tuo julkisuus ei varsinaisesti auttanut."

Ahde kirjoittaa, miten hän ajautui itseinhoon, kun ei löytänyt paikkaansa yhteiskunnasta. Työsuhteet jäivät lyhyiksi ja riittämättömyyden tunne työnsi häntä masennukseen. 

"Tunsin että en pärjännyt tässä yhteiskunnassa missä kaikesta piti kilpailla ja ihmisen arvo perustui rahaan, sosiaaliseen statukseen sekä siihen mitä omistat. Tuo yhteiskunta ei tuntunut ikinä siltä mihin olisin halunnut syntyä."

Ahde haki iloa uhkapeleistä ja mässäilystä. Mukaan tulivat myös erilaiset päihteet.

"Kokeilin huumeista melkein koko kirjon suonensisäisiä lukuunottamatta, mutta lähes aina kyse oli nenään vedettävistä piristeistä, kokaiinista tai amfetamiinista. Käyttö tapahtui vain silloin jos olin juhlimassa ja niitä oli saatavilla."

Kovat huumeet eivät kuitenkaan vieneet Ahteen pahaa oloa, joten vähitellen hän luopui huumekokeiluistaan.

"Kun huumeet jäivät, olin varma että kampean takaisin elämään kiinni tapaamalla parhaat lääkärit ja saamalla parhaat lääkkeet. Tämä kuitenkin johti siihen että nämä lukuisat ihmepillerit veivät lopulta seksihaluni, sekä viimeisetkin elämänilon rippeet."

Ahde kertoo, että tie paranemiseen lähti, kun lähti rohkeasti tutkimaan kaikkia niitä tunteita, joita hän oli aiemmin yrittänyt paeta.

"Oivalsin selkeästi että olen ainoa olento koko maailmankaikkeudessa joka voi mitenkään parantaa itseni sisältä, koska miten kukaan muu voisi mahdollisesti parantaa sitä mitä vain minä itse tunnen sisälläni. Siitä voin olla vain ja ainoastaan vastuussa minä itse."

"Päätin lopettaa etsimästä onnellisuutta ulkoisista asioista, kohdata elämäni pelottavimman asian ja kääntyä täysin itseeni löytääkseni rauhan. Ymmärsin että jos halusin päästää irti pelosta olla itseni kanssa, oli mun yksinkertaisesti mentävä facebookin tai telkkarin sijaan useammin syvälle omiin ajatuksiini ja kohdattava itseni."

Ahde kertoo alkaneensa tuolloin käyttää kannabista ja saaneensa siitä apua toipumiseen.

"En ole varma olisinko ikinä kyennyt tekemään tätä matkaa ilman kannabista. Oikein käytettynä ja oikeita lajikkeita valitsemalla se voi avata ihmiselle portin omaan mieleen ja saattaa turvallisesti tutkimaan niitä asioita, uskomuksia ja ajattelumalleja, jotka pitävät meidät kiinni itse luomassamme tuskassa. Tietyt lajikkeet taas auttoivat selviämään ahdistuksesta ja stressistä tämän matkan aikana, ilman että ne vetivät minua takaisin siihen suohon josta olin ylös rimpuillut."

"Haluan sanoa selkeästi, että kannabis ei varmasti sovi jokaiselle, niin kuin ei sovi vehnä, maito, alkoholi tai naudanlihakaan. Eikä mitään tule nauttia liikaa, sana itsessään jo kertoo sen, mutta itse en voi yksinkertaisesti enää elää lain mukaan, joka kieltää aikuisilta ihmisiltä tämän luonnossa kasvavan kasvin käytön, vaikka saamme jatkuvasti lukea ja kuulla mahtavista tutkimustuloksista kasvin parantavista vaikutuksista lukuisiin sairauksiin ja vaivoihin."

Ahde ei kannusta kaikkia käyttämään kannabista, mutta rohkaisee ihmisiä etsimään itse sisältään vastauksia ongelmiinsa.

"Meillä jokaisella on voima parantaa itsemme jokaisesta vaivasta, ongelmasta ja riippuvuudesta lopullisesti. Ainoa mitä se vaatii, on oppia rakastamaan itseään. Kun rakastat itseäsi sillä tavalla kun meidät on tarkoitettu, rakastat myös kehoasi etkä halua laittaa itseesi mitään mikä ei tee sinulle hyvää eikä sinun täydy paeta itseäsi ja ongelmiasi päihteisiin. Matka alkaa kun päätät alkaa rakastamaan itseäsi ja hiljennyt säännöllisesti kuuntelemaan omia ajatuksia ilman pelkoa tai tuomitsemista."

Lue koko kirjoitus täältä

LUE MYÖS: Sukupuoli vaikuttaa kannabiksen haittoihin

Kilpailut

Uusimmat