Kuva: Fotolia

Eikö mies ymmärrä seksuaalisia halujasi? Voit olla normaalia onnellisempi

28.07.2016 17:45 - Senja Rapila

Jos sinusta tuntuu, että kumppanisi ei osaa lukea sinua ja himojasi, voi se olla parisuhteellenne vain hyvä asia.

Jos uskot, että pitkän parisuhteen salaisuus on hyvä ystävyys ja toisen ajatusten lukeminen, voit olla mietteidesi kanssa hieman hakoteillä. Uuden tutkimuksen mukaan kumppanin ymmärtämisellä ei oikeastaan ole väliä, vaan suhde voi jopa toimia paremmin niin, ettei mies ymmärrä naisen kaikkia kommervenkkejä.

Uudessa tutkimuksessa nimittäin kysyttiin pitkään suhteessa eläneiltä pariskunnilta heidän seksuaalisista haluistaan. Kysely suoritettiin tutkimuksen alussa ja tutkimuksen aikana 21 päivässä.

Tutkijat huomasivat, että pitkässä suhteessa elävät miehet eivät ymmärtäneet niin hyvin heidän kumppaninsa seksuaalisia haluja kuin naiset. Vielä mielenkiintoisempi löydös kuitenkin oli, että naiset, jotka olivat suhteessa näiden miesten kanssa, olivat onnellisempia ja enemmän sitoutuneita suhteeseen.

Miksi naiset ovat onnellisempia?

Tämän jälkeen esiin nousi kysymys: miksi naiset ovat onnellisempia silloin, kun heidän kumppaninsa olettavat, että he haluavat vain hyvin harvoin seksiä?

- Jos kumppani yliymmärtää sen, milloin toinen haluaa harrastaa seksiä, henkilöistä voi tuntua siltä, ettei heidän tarvitse tehdä mitään sen eteen, että saisi oman kumppaninsa kiihottuneeksi ja kiinnostuneeksi seksistä. Jos henkilö kuitenkin olettaa kumppaninsa haluavan vähemmän seksiä kuin mitä he ovat ilmoittaneet, hän voi laittaa hieman enemmän vaivaa viettelyyn ja himojen herättelyyn, tutkimukseen osallistunut lääkäri Amy Muise kertoi.

Yksi syy siihen, että miehet eivät ymmärrä naisen seksuaalisia haluja voi olla se, että he ajattelevat mieluummin kumppaninsa haluavan vähemmän seksiä välttääkseen torjumisen. Sillä voi kuitenkin Muisen mukaan olla myös negatiivisia vaikutuksia suhteelle.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Pauliella, 34, on kolme vaimoa: "Pidän huolen siitä, että kaikki saavat seksiä yhtä paljon"

Lue myös: Henkinen pettäminen satuttaa enemmän kuin fyysinen - tunnista merkit ajoissa

Kilpailut

Uusimmat