Kuva: Fotolia

Menestys ja elämässä eteneminen ovat sinusta itsestäsi kiinni - 12 konkreettista neuvoa

26.08.2016 12:45 - Pauliina Jokinen

Elämässä menestyminen voi olla pienestä kiinni. Menestys ei välttämättä tarkoita taloudellista turvaa, vaan enemmänkin tyytyväisyyttä omaan elämään.

Jotta itseltään ei sulkisi pois mahdollisuuksia edetä elämässä, kannattaakin tiedostaa, mitkä asiat vaikuttavat menestykseen. Mindbodygreen -svusto listasi 12 asiaa, jotka auttavat menestyneitä ihmisiä etenemään elämässään.

Voisitko sinä ottaa oppia heiltä?

1. Menestyneillä ihmisillä on positiivinen asenne

Tämä ei tarkoita, että ongelmia pitäisi vältellä tai elämällä tulisi olla sokerikuorrutus. Menestyvät ihmiset keskittyvät siihen, mitä he haluavat, eivätkä välttele myöskään siihen liittyviä ongelmia. Yksi askel kerrallaan asiat tuppaavat järjestymään.

Kun huomaat keskittymisesi herpaantuvan, muistuta itseäsi, mitä kohti olet menossa. Kirjoita asia ylös!

2. He priorisoivat fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin

Menestyvät ihmiset kiinnittävät huomiota omaan hyvinvointiinsa, he pitävät itsestään huolta ja muuttavat asioita, joihin he pystyvät vaikuttamaan.

Juo siis enemmän vettä ja liiku riittävästi - tiedäthän sen auttavan hyvinvointiasi!

3. He keskittyvät suhteisiinsa

Onnellisimmat ihmiset tekevät töitä ylläpitääkseen harmonisia ihmissuhteita. Omasta käytöksestään ja ihmissuhteistaan kannattaa ottaa vastuu.

4. He ymmärtävät vastoinkäymisiä

Sen sijaan, että menestyneet ihmiset välttelisivät vastoinkäymisiä, ottavat he niistä opikseen. Vaikka hekin pelkäisivät ja heillä olisi omat epäilyksensä, riippuu menestys usein juuri näiden hetkien kestämisestä.

5. He keskittyvät tulevaisuuteen ennemmin kuin menneisyyteen

Menestyvät ihmiset keskittyvät siihen, mitä he voivat luoda - eivät siihen, miten vallitsevat olosuhteet vaikuttavat tilanteeseen.

Aseta itsellesi tavoitteita. Olipa kyse projektista, lomasta tai taidosta, jonka haluat oppia, keskitä energiasi asian eteenpäin viemiseen ja pääset lähemmäksi asiaa, joka on sinulle tärkeä.

6. He uskovat voivansa saavuttaa minkä tahansa tavoitteen

Menestyvillä ihmisillä on luottamusta omaan jaksamiseensa. He tietävät asioiden etenevän jollakin tapaa, kun he vain keskittyvät asioiden eteenpäin viemiseen.

Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi listojen laatimista: Tee lista hetkistä, kun pelkäsit, ettet voi saavuttaa jotakin, mutta onnistuit siitä huolimatta. Kysy sen jälkeen itseltäsi, onko nykyinen tilanteesi ja tunteesi verrattavissa tuohon hetkeen. Jos näin on, tiedät, että olet ennenkin onnistunut saavuttamaan mahdottomalta tuntuneen asian.

7. He uskovat, että menestys on asioiden jakamista, ei niiden itsellään pitämistä

Menestyvät ihmiset jakavat mielellään osaamistaan muiden kanssa. Olipa kyse mentoroinnista tai lähimmäisten tukemisestä, he auttavat mielellään myös muita menestymään.

8. He ovat valmiita muuttamaan vallitsevia olosuhteita

Yksi syy, miksi ihmiset jumahtavat paikoilleen on, etteivät he näe mahdollisuuksia ympärillään. Menestyvät ihmiset ovat valmiita kyseenalaistamaan ideoita ja olosuhteita sekä luomaan tilaa uudelle.

Kirjoita ylös, mitä unelmatyösi tai -elämäsi pitäisi sisällään. Älä välitä tunteesta, etteikö sen toteuttaminen olisi mahdollista. Mieti, mitä haluaisit tehdä ja ole itsellesi täysin rehellinen. Joskus myös ystävien kanssa keskustelu auttaa: heittäkää ilmoille hurjimmatkin toiveenne!

9. He eivät koskaan lakkaa oppimasta uutta

Menestyneimmät ihmiset eivät koskaan lopeta uuden oppimista. Heillä on avoin mieli ja he haluavat kuulla muiden mielipiteitä ja näkemyksiä, jotta he voivat oppia niistä, vaikka eivät olisikaan samaa mieltä.

Kun tapaat ihmisen, jonka kanssa et ole samaa mieltä, kannattaa häntä kuunnella. Voit vähintäänkin yrittää ymmärtää hänen näkökulmaansa.

10. He motivoituvat mielihyvästä

Menestyvät ihmiset nauttivat tavoitteiden saavuttamisesta. He haluavat edistää asioita, vaikka se toisinaan tuntuisikin epämukavalta tai epämiellyttävältä.

Seuraavan kerran, kun edessäsi on jokin tehtävä, jonka suorittaminen tuntuu vaikealta, keskity kaikkeen hyvään, joka saavuttamisesta tulee.

11. Heidän suurin vahvuutensa on empatia

He osaavat asettua muiden asemaan ja kiinnostua aidosti muiden asioista ja mielipiteistä. Menestyneen ihmiset haluavat ja osaavat kommunikoida ja löytää yhteyden muiden ihmisten kanssa.

12. He eivät löydä aikaa, he järjestävät sitä

Menestyneiden ihmisten vahvuus on rutiineissa ja toimivissa järjestelyissä. Sen sijaan, että he sysäisivät vastuun ajanhallinnasta ja elämästään muille, ottavat he itse ohjat käsiinsä. He osaavat järjestää aikaa itselleen tärkeisiin asioihin ja ottavat opiksi virheistään.

Elämänhallintaa ja aikataulujen sopimista voi opetella tai vältellä hyvinkin tehokkaasti. Ensimmäinen vaihtoehto edesauttaa asioiden sujumista, kun jälkimmäinen usein tekee kaikesta huikan hankalampaa. Kanna siis vastuu elämästäsi, organisoi ja priorisoi. Se voi tuntua suurelta tehtävältä, mutta lopulta se säästää todennäköisesti sekä aikaasi, energiaasi ja rahojasi.

Lue myös: Ihmiset kertovat hetkestä, jolloin tiesivät avioliittonsa olevan ohi

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat